Obavijesti

News

Komentari 0

Cure detalji: Kum najtraženijeg zločinca u Srbiji ipak nije uhićen u Zagrebu, ali leži u Remetincu

Cure detalji: Kum najtraženijeg zločinca u Srbiji ipak nije uhićen u Zagrebu, ali leži u Remetincu

Hrvatska ga je tražila za optužbe za posjedovanje i korištenje krivotvorene, a zapravo originalne, hrvatske putovnice, dok ga Srbija traži za puno ozbiljnije optužbe

VIDEO

Jedan od čelnih ljudi zloglasnoga Kavačkoga klana Milovan Zdravković ipak nije uhićen u petak u Zagrebu. Naime, kako neslužbeno doznaje Jutarnji, uhićen je prije nekoliko mjeseci u Španjolskoj, te je temeljem hrvatskoga europskoga uhidbenoga naloga (EUN) krajem rujna izručen Hrvatskoj i nalazi se u zatvoru u Remetincu već više od deset dana. 

Kuma najtraženijeg zločinca u Srbiji ulovio je Interpol Zagreb, 'pao' zbog ubojstava u Grčkoj
Kuma najtraženijeg zločinca u Srbiji ulovio je Interpol Zagreb,  'pao' zbog ubojstava u Grčkoj

Hrvatska ga je tražila za optužbe za posjedovanje i korištenje krivotvorene, a zapravo originalne, hrvatske putovnice. Prema pisanju Jutarnjeg, balkanske kriminalne grupe su pronašle "shemu" uz pomoć koje temeljem drugih krivotvorenih dokumenata, najčešće srbijanskih, od hrvatskih institucija prevarom ishođuju originalne putovnice s identitetima pravih ljudi, međutim sa slikom kriminalca. Takve putovnice nemoguće je uočiti bilo kakvom rutinskom provjerom, već je potrebno da putem kriminalističkih istraga policija utvrdi da je putovnica krivotvorena, te se onda obavijest o takvoj putovnici šalje dalje u sustav.

Uhitili opasnog kriminalca u BiH Armina Ćuluma. Njegov brat je već pao na granici s Hrvatskom
Uhitili opasnog kriminalca u BiH Armina Ćuluma. Njegov brat je već pao na granici s Hrvatskom

U Srbiji je pak osumnjičen da je kao član kriminalne grupe Radoja ZviceraDarka Šarića i Veljka Belivuka sudjelovao u planiranju i pripremanju ubojstva Stevana Stamatovića i Igora Dedovića, koji su ubijeni 19. siječnja 2020. godine u Ateni. Sumnjiči se da je pripremao i planirao i ubojstva Alana Kožara i Damira Hadžića, ubijenih 23. srpnja iste godine na grčkom otoku Krf.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO