Obavijesti

News

Komentari 4

Cirkus na suđenju Mamićima: Danima su tražili svjedoka

Cirkus na suđenju Mamićima: Danima su tražili svjedoka

Kao svjedok trebao je biti saslušan bivši nogometaš, golman, Mario Jozić koji već neko vrijeme izbjegava primiti pozive na svjedočenje pa je predsjednik sudskog vijeća Davor Mitrović naložio njegovo policijsko privođenje na sud

VIDEO

Na Županijskom sudu u Osijeku nastavljeno je suđenje Zdravku i Zoranu Mamiću te ostalim optuženicima iz afere Dinamo 2. Saslušli su svjedoka Marka Kolara, nogometaša koji je kao junior došao u Dinamo.

- U Dinamo sam došao s 12 godina do punoljetnosti. Kao senior nikada nisam igrao za Dinamo, ali sam trenirao s dečkima jer sam imao ugovor s tim klubom. Prvo sam imao stipendijski ugovor, a nakon punoljetnosti i profesionalni. Tada sam angažirao agenciju Marija Mamića da brine o mojoj karijeri. Mislim da je to moj tata dogovorio s Mamićem. To je mislim bila agencija Rasport Management. Nisam imao financijskih obaveza prema toj agenciji, ali je dogovoren postotak od transfera za njih ukoliko do njega dođe. No, dok sam bio vezan s Mamić sport agencijom nije se dogodio transfer. Ne sjećam se pojedinosti mog prvog ugovora s Dinamom i što je sve bilo dogovoreno. Mislim  da je detalje tog ugovora dogovarao moj otac sa Zdravkom Mamićem. Taj je ugovor u cijelosti ispoštovan i novac sam primao na račun. Ne znam da li sam s Dinamom imao podjelu transfera - kazao je Kolar koji se i dalje bavi nogometom i igra za HNK Velika Gorica.

Optužnica protiv braće Mamić i sudaca ni danas nije potvrđena, tražili su da im sude u Osijeku
Optužnica protiv braće Mamić i sudaca ni danas nije potvrđena, tražili su da im sude u Osijeku

Rekao je kako je na početku njegove karijere brigu o svemu vodio njegov otac. Po sjećanju kaže kako mu je prvi stipendijski ugovor bio dogovoren na 5.000 kuna mjesečne plaće, ali da se detalja o profesionalnom ugovoru ne sjeća.

Tužitelj mu je predočio ugovor o profesionalnom igranju sklopljen s Dinamom u listopadu 2012. godine. Na pitanje može li se sada prisjetiti detalja ugovora, Kolar kaže kako zna jedino to što u ugovoru čita, a to je da je imao mjesečnu plaću od 10 tisuća kuna mjesečno i podjelu transfernog obeštećenje u omjeru pola-pola ako do transfera dođe.

- Potpisivao sam i neke anekse, ali isto ne znam detalje ni da li me je tom prilikom zastupala agencija - rekao je, a potom dobio na uvid tri aneksa potpisana njegovim rukopisom s Dinamom iz 2013. i 2014. godine.

- U svim tim aneksima meni je došlo do povećanja plaće i zato su potpisivani. Za prvi sam dobio nagradu od 125 tisuća eura koja mi je isplaćena na račun - dodao je na upit da li se sjeća zašto su potpisivani aneksi.

Inače, kao svjedok je pozvan i bivši nogometaš, golman, Mario Jozić. Međtim, on je neko vrijeme izbjegavao primiti pozive na svjedočenje. Stoga je predsjednik sudskog vijeća Davor Mitrović naložio njegovo policijsko privođenje na sud. Policija je danima pokušavala pronaći Jozića, koji im bježi iz nepoznatog razloga. Uspjeli su ga locirati jučer oko podne te je on ipak doveden na sud. Zanimljivo je da Jozić uopće nije osobito važan svjedok ni po kojem pitanju iz optužnice.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

Potresna ispovijest za 24sata: 'Moja kći ostala je bez mame u poplavi. Supruga je bila trudna'
EKSKLUZIVNO: DETALJI TRAGEDIJE U BiH

Potresna ispovijest za 24sata: 'Moja kći ostala je bez mame u poplavi. Supruga je bila trudna'

Ajla je bila u sedmom mjesecu trudnoće, a iza sebe je ostavila kćerku Dalalu (5): 'Mala se spasila, a kako, to samo dragi Bog zna. Bila je sva krvava i teško ozlijeđena', rekao je suprug Dino
Vozači, smanjite gas! Ovo su 84 nove lokacije kamera za brzinu! Neke od njih bit će i na autocesti
SMIJEŠAK, KAMERA!

Vozači, smanjite gas! Ovo su 84 nove lokacije kamera za brzinu! Neke od njih bit će i na autocesti

Prije sezone bilo je ukupno 468 lokacija na kojima su se izmjenjivale kamere, tijekom ljeta su ih postavili još 40, a do kraja godine stižu još 84 nova kućišta.