Obavijesti

News

Komentari 22

Bolnica: Liječenje dječaka koštalo je 260.000 kuna

Bolnica: Liječenje dječaka koštalo je 260.000 kuna
5

Obitelj dječaka koji je pao sa tvrđave Lovrijenac tvrdi da treba platiti 620.000 kuna i da nemaju novaca. Spliska bolnica to je demantirala

VIDEO

Obitelj dječaka (5) iz Rusije, koji je krajem lipnja pao s tvrđave Lovrijenac u Dubrovniku, šokirao je račun koji su dobili od splitske bolnice, prenosi Croatian Times. Bolnici, navodno, duguju oko 620.000 kuna. U banci Sberbank u Moskvi otvoren je poseban račun na koji se mogu uplaćivati novci kako bi roditelji ozlijeđenog dječaka podmirili troškove. Dječak je pao sa 6 metara visine i teško ozlijedio glavu, a iz dubrovačke bolnice helikopterom su ga odmah prevezli u splitsku.
- Ne znamo gdje da nabavimo novac. Mogli bi prodati stan, ali ne znam gdje bi onda moja obitelj živjela - rekla je baka dječaka, Valentina Aleksandrova Gamulina. Uprava splitske bolnice opovrgava tvrdnje s internet-portala Croatian Times da su obitelji petogodišnjeg Rusa za liječenje zaračunali toliki iznos novca.
- To je notorna laž i velika uvreda našoj bolnici! Napravili smo sve za tog dječaka. Osim stručne pomoći, naši liječnici su uložili i ogromnu ljubav u njegov oporavak. Liječenje i ostali troškovi su zaračunati prema hrvatskim zakonima. Sve skupa je stajalo 259.836 kuna. Dječak je liječen prema standardima kakve bi dobio sin američkog predsjednika ili da je iz bilo kojeg sela u Africi - kaže doktor Dujomir Marasović, ravnatelj KBC-a Split. Dio troškova od oko 98.000 kn, doznajemo iz KBC-a Split, za liječenje je uplatilo rusko zdravstveno osiguranje. Ostatak novca se očekuje u kolovozu na temelju garantnog pisma banke dječakove majke.
- Češka, Slovačka, Slovenija i odnedavno Njemačka imaju ugovore s Hrvatskom da se njihovi pacijenti kod nas liječe po istoj cijeni kao i domaći. Ostale zemlje, nažalost, moraju plaćati više - objasnio je Marasović. Dječak je u splitskoj bolnici proveo oko tjedan dana, a nakon toga otputovao je u Moskvu na daljnje liječenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 22

VIDEO

UŽIVO 24sata u Srbiji: Majka ubijenog pitala 'zašto si mi ubio sina'. Svi u sudnici su zaplakali
NOVO ROČIŠTE

UŽIVO 24sata u Srbiji: Majka ubijenog pitala 'zašto si mi ubio sina'. Svi u sudnici su zaplakali

Kako 24sata doznaju od dobro upućenih izvora maloljetni ubojica lišen je ikakvih osjećaja i ništa ga ne pogađa, a obitelji ubijene djece i zaštitara prošli su ga tjedan prvi put mogli vidjeti kroz staklo u sudnici.
VIDEO Horor kod Osijeka! Zabio se u kombajn. Policija objavila detalje stravične nesreće...
STRAŠNO

VIDEO Horor kod Osijeka! Zabio se u kombajn. Policija objavila detalje stravične nesreće...

Cesta je u srijedu navečer bila zatvorena te je policija vraćala sve iz smjera Osijeka natrag prema Vukovaru. Scene s mjesta sudara su strašne. Uništeni automobil i kombajn u koji se auto zabio