Obavijesti

Sport

Komentari 10

Bjelica: Kulenović zna koliko ga cijenim i volim, a Benković ne dolazi, ne treba nam pojačanje

Bjelica: Kulenović zna koliko ga cijenim i volim, a Benković ne dolazi, ne treba nam pojačanje
5

Marko ima problema s kvadricepsom, na utakmici s Monacom nismo ništa htjeli riskirati. Vrlo je upitan za sutra, ali problem nije tako veliki da ne bi mogao nastupiti za reprezentaciju, rekao je o stanju Marka Pjace

VIDEO

Varaždin i Dinamo u nedjelju 6. listopada igraju dvoboj 9. kola HNL-a, a trener "modrih" Nenad Bjelica želi nastaviti pozitivan niz otkad se vratio na klupu zagrebačkog kluba. 

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Bjelica: Dinamov je najveći problem trka! Korporacija? Bilo je tad obostranih podbadanja... 01:11

Uvodna riječ?

- Radujemo se novoj utakmici, nakon Monaca smo se dva dana regenerirali. Ostali koji nisu nastupili su odradili dva dobra treninga. Veselimo se novoj utakmici u HNL-u. Uglavnom su svi na raspolaganju, dva-tri igrača imaju probleme, još ćemo vidjeti u kakvom su oni stanju. Ipak, kao što sam rekao, Dinamo ima jako širok kadar i možda će dobiti priliku neki koji u zadnjoj utakmici nisu igrali. Vjerujem da će odigrati kvalitetno, želimo nastaviti seriju dobrih rezultata i igara protiv momčadi koja je vrlo stabilna. Uz Rijeku je primila najmanje golova u ligi, samo četiri gola u osam utakmica. Defanzivno su stabilni, imaju odličnog trenera koji radi sjajan posao i puno kvalitetnih mladih igrača. Vjerujem da će Dinamo biti bolji i pobijediti. 

Što to ne valja s Osijekom? Malo prilika stvara, a puno dopušta suparnicima. Evo brojki
Što to ne valja s Osijekom? Malo prilika stvara, a puno dopušta suparnicima. Evo brojki

Kakva je situacija s Pjacom, je li ozlijeđen, kako je?

- Marko ima problema s kvadricepsom, na utakmici s Monacom nismo ništa htjeli riskirati. Vrlo je upitan za sutra, ali problem nije tako veliki da ne bi mogao nastupiti za reprezentaciju. Naravno, sve ovisi o tome kako će se smanjivati bol i koliko će ga koristiti u reprezentaciji, ali on će biti na raspolaganju izborniku. 

- Torrente je trenirao normalno i nema nikakvih problema. 

Zagreb: Trening GNK Dinamo uoči 2. kola UEFA Lige prvaka protiv FC Monaco

Koga bi izdvojili kao posebnu opasnost iz Varaždina?

- Vrlo su poletni i kvalitetni. Imaju kvalitetne pojedince poput Šege, Latkovića, Belcara, Dabra. Momčad su koja je dosta standardizirana, u ovih osam kola su protiv Rijeke i Hajduka igrali s petoricom u obrani, a ostale utakmice u 4-2-3-1 sustavu. Očekujemo ih sutra s petoricom, a tako je i najavio Šafarić na početku sezone da će igrati s petorkom protiv "velike četvorke". Bit ćemo spremni za svaki sustav koji izađe. Njihova najveća šansa je domaći teren i to što nemaju što izgubiti. Samo s maksimalnom disciplinom i agresivnošću možemo do tri boda sutra. 

Koliko će vam pomoći reprezentativna stanka u slaganju momčadi?

- Prvi tjedan ćemo se regenerirati. Otići ćemo negdje na dva-tri dana, odigrati neku prijateljsku utakmicu, vratiti neke igrače koji u zadnje vrijeme, pogotovo na stoperskim pozicijama, nisu bili na raspolaganju. Osvježit ćemo momčad, a idući tjedan krenuti u pripremu utakmice s Istrom. Nadam se da će se svi vratiti zdravi iz reprezentacija. 

Zagreb: Dinamo i Lokomotiva sastali se u 8. kolu SuperSport HNL-a

Kojoj formaciji ste najbliži sutra? Dinamo je dobro izgledao s dva napadača...

- Pa to je uvijek opcija i na početku i tijekom utakmice, bilo u 3-5-2 ili u 4-4-2 sistemu. Petković ima nekakvih problemčića pa ćemo procijeniti na treningu je li u stanju pomoći momčadi. Ako njega neće biti ostajemo na Kulenoviću, ali generalno, to je uvijek opcija. U zadnje dvije utakmice promijenili smo sustav bez nekog pretjeranog treninga i izgledali smo kvalitetno u obje utakmice. Igrači su kvalitetni i nogometno inteligentni da se mogu prebaciti s jednog sustava na drugi.

Lijepa gesta hrvatskih klubova: Dinamo i Hajduk izrazili potporu susjedima iz BiH zbog poplava
Lijepa gesta hrvatskih klubova: Dinamo i Hajduk izrazili potporu susjedima iz BiH zbog poplava

Kulenoviću vjerujete?

- Apsolutno, on je došao ovdje kad sam ja bio trener. Kod mene je i dobio prve minute, ali se nažalost brzo ozlijedio. Otkad se vratio u Dinamo igra na visokom nivou, mislim da je u kalendarskoj godini najbolji hrvatski strijelac od svih, a to dovoljno govori o njegovim kvalitetama. Siguran sam da će tako nastaviti, on zna koliko ga cijenim i volim, a zadnjih godina sam cijelo vrijeme bio u kontaktu s njim. To što nije igrao u prve dvije utakmice ništa ne znači, izuzetno nam je važan. 

Zagreb: Nenad Bjelica održao je konferenciju za medije nakon utakmice Dinama i Lokomotive

Petković i Kulenović profilom si jako odgovaraju?

- Oni mogu igrati zajedno bez problema. Petko je više u prilazu, a Kulenović više napada dubinu i više je igrač šesnaesterca. Apsolutno su kompatibilni. 

Kad ćemo vidjeti Oliverasa, u kakvom je stanju?

- U dobrom je stanju, koliko ja znam on je došao nakon perioda u kojem 45-50 dana nije bio u nogometnom treningu. Sigurno mu treba vremena da se prilagodi na Dinamo, na novi grad, na novi život. Mlad je igrač, u seniorskom nogometu ima jako malo utakmica i treba mu vremena. Doveli smo ga na posudbu godinu dana i dajmo si vremena za procjenu. Kad će dobiti šansu, vrijeme će pokazati... Imamo na toj poziciji Pierrea-Gabriela, Ogiwaru i njega, bit će prilike.

Zagreb: Susret Dinama i Monaca u Ligi prvaka

Kako ste došli do samopouzdanja i sigurnosti da gurnete Torrentea u prvih 11?

- Za Lokomotivu smo imali dva stopera - Maxima i Raula. Za Monaco smo imali tri na raspolaganju i igrali smo s tri. Nisam imao previše izbora, a dečko je jednostavno iskoristio svoju šansu. Protiv Lokomotive, bez obzira na golove i protiv Monaca. Isto vrijedi kao i za Oliverasa, došao je u novu državu, među nove ljude, novi jezik... Svašta mu se dogodilo, nije se računalo na njega i sigurno je malo poljuljan. Pričao sam s njim, pitao ga je li spreman, rekao je da je i da je zadovoljan. Dobio je šansu i iskoristio je. Sretni smo da je on tu, dobiti takvog igrača besplatno sigurno je velika stvar. Komplimenti onima koji su ga doveli.

Velika čast za bivšeg pomoćnika u Dinamu! Dobit će priznanje za sve što je postigao u Valladolidu
Velika čast za bivšeg pomoćnika u Dinamu! Dobit će priznanje za sve što je postigao u Valladolidu

Novosti po pitanju Benkovića?

- Ma to su medijske insinuacije, mi imamo šest stopera u ovom trenutku i nemamo potrebe za pojačanjima na toj poziciji. Nismo o tome uopće razgovarali u klubu. Benković je vrlo kvalitetan igrač koji je prodan za velike novce, imao je problema s ozljedama, ali stabilizirao se i igrao puno kod mene u Trabzonu i u Njemačkoj. Cijenim ga kao stopera, ali o njegovom dolasku nismo razgovarali.

Gattuso: S Kalinićem se stalno čujem i vidim, i dalje mu teško pada sve ono što se dogodilo...
Gattuso: S Kalinićem se stalno čujem i vidim, i dalje mu teško pada sve ono što se dogodilo...

Na koji način mislite probiti obranu Varaždina?

- Imamo svoju kvalitetu i vjerujemo da ćemo ih uspjeti ugroziti. Dobili su protiv Osijeka dva gola, kao i protiv Hajduka, a u ostalih šest utakmica nisu primili nijedan. Igrat ćemo s puno agresivnosti, moramo igrati aktivno i napadati ih. I ofenzivno i defanzivno moramo biti dobri u tranziciji i spriječit njihove kontre. Tražim puno ubačaja, puno utrčavanja iz drugog plana, puno udaraca na gol, to je ono što tražim od svojih igrača. To ćemo pokušati raditi, a vidjet ćemo hoćemo li ih uspjeti ugroziti. Vjerujem u kvalitetu svojih igrača i vjerujem u pobjedu - zaključio je trener "modrih" na press konferenciji. 

Mario Carević najavio Hajduk: Udarajte po meni ako ne valja! Livaja je najbolji igrač HNL-a
Mario Carević najavio Hajduk: Udarajte po meni ako ne valja! Livaja je najbolji igrač HNL-a

Varaždin i Dinamo igraju u nedjelju 6. listopada od 16 sati, a dvoboj će suditi Duje Strukan. Prijenos je na MAX Sportu 1

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 10

VIDEO

Tajna akcija dolaska Baturine: Dinamo imao drugačiju taktiku, a željeli ga Barca, Milan, Juve...
KAKO JE DOŠAO U DINAMO?

Tajna akcija dolaska Baturine: Dinamo imao drugačiju taktiku, a željeli ga Barca, Milan, Juve...

Plus+ Martin je rođen u Zürichu (iako svugdje piše u Splitu), ima dva brata nogometaša, a Nenad Bjelica za njega kaže: 'Da igra u Benfici ili Portu već bi vrijedio 100 milijuna eura'...

VIDEO Kovačićeva ludnica na Etihadu! Zabio dva gola za preokret, jedan je majstorski...
ODUŠEVIO JE

VIDEO Kovačićeva ludnica na Etihadu! Zabio dva gola za preokret, jedan je majstorski...

City je primio gol u 26. minuti, ali Mateo Kovačić predvodio je povratak aktualnog prvaka u utakmicu. Izjednačio je u 32. minuti, a na početku drugog dijela zabio i drugi gol
VIDEO Slaven - Rijeka 0-0: 'Fenjeraš' HNL-a skoro priredio senzaciju, težak kiks Riječana
RIJEKA NEPREPOZNATLJIVA

VIDEO Slaven - Rijeka 0-0: 'Fenjeraš' HNL-a skoro priredio senzaciju, težak kiks Riječana

Koprivničanima je poništen gol, a odluka suca Marija Zebeca je u najmanju ruku dvojbena. Rijeka nije uspjela zabiti i ispada da bi Slavenu gol Kovačića bio dovoljan za drugu pobjedu u sezoni