Obavijesti

News

Komentari 39

'Nema tako velikog spomenika kojim bi Kerum sprao grijehe'

'Nema tako velikog spomenika kojim bi Kerum sprao grijehe'
1

Hrvoje Tomasović (HSP) rekao je da podržavaju inicijative za spomenike Tuđmanu i Ivanu Pavlu II. Prikazali su optužnicu za šverc šećera kako bi demantirali Keruma

VIDEO

Splitski HSP-ovci odlučili su javnosti podastrijeti optužnicu s Općinskog suda u Splitu protiv Željka Keruma prema kojoj je za Domovinskog rata prodavao švercani šećer za BiH. Prema njoj, splitski je poduzetnik u svibnju i lipnju 1993. godine kupio pošiljku šećera od M. Č. (51) bez dokumentacije, prodao ga nepoznatim kupcima, a prodaju nije evidentirao u poslovnim knjigama.

- Kerum je tijekom rata dok su drugi ginuli, ostajali bez nogu, preprodavao švercani šećer. U tri je navrata kupio 75.000 kilograma šećera po 0,8 maraka, a prodao ga za 1,1 DM i pribavio dobit od najmanje 28.000 kuna. On je to priznao, a sve je otišlo u zastaru, sve je nestalo. Njemu se ne može ponovo suditi jer je već suđen i pojeo vuk magarca - zaključio je dr. Hrvoje Tomasović, čelnik HSP-ovog ogranka u Splitu koji je optužnicu dao u javnost kako bi demantirao Keruma da ga lažno optužuje.

Inače, HSP podržava Kerumove inicijative da se u Splitu postave spomenici Franji Tuđmanu i papi Ivanu Pavlu II, braniteljima i hrvatskim brigadama, no, ne i Isusu na Marjanu.

- Ne postoji dovoljno velik spomenik Isusu koji gradonačelnik može napraviti da spere svoje grijehe. Ima boljih mjesta za spomenik Isusu, kao što je naše idejno rješenje za Katalinićev Brig. Kerum zna da ga u zaštićenom prostoru park šume Marjan ne može postaviti jer treba mijenjati PUP, GUP, tražiti dozvole, već se tako igra s vjerskim osjećajima građana. Na Katalinku to može napraviti sutra - poručio je Tomasović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 39

VIDEO

Potresna ispovijest za 24sata: 'Moja kći ostala je bez mame u poplavi. Supruga je bila trudna'
EKSKLUZIVNO: DETALJI TRAGEDIJE U BiH

Potresna ispovijest za 24sata: 'Moja kći ostala je bez mame u poplavi. Supruga je bila trudna'

Ajla je bila u sedmom mjesecu trudnoće, a iza sebe je ostavila kćerku Dalalu (5): 'Mala se spasila, a kako, to samo dragi Bog zna. Bila je sva krvava i teško ozlijeđena', rekao je suprug Dino
Vozači, smanjite gas! Ovo su 84 nove lokacije kamera za brzinu! Neke od njih bit će i na autocesti
SMIJEŠAK, KAMERA!

Vozači, smanjite gas! Ovo su 84 nove lokacije kamera za brzinu! Neke od njih bit će i na autocesti

Prije sezone bilo je ukupno 468 lokacija na kojima su se izmjenjivale kamere, tijekom ljeta su ih postavili još 40, a do kraja godine stižu još 84 nova kućišta.