Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Ne da vam se kuhati po ovoj vrućini? Za ovih 10 ukusnih jela ne trebate paliti pećnicu

Ne da vam se kuhati po ovoj vrućini? Za ovih 10 ukusnih jela ne trebate paliti pećnicu

Ovih dana je kuhanje svakako izazov, stoga donosimo praktična jela koja neće povisiti temperaturu u kuhinji, a dodatna će biti zabava za čitavu obitelj - svi mogu sudjelovati

Osim raznih salata, tu su i sushi varijante te razne druge ideje za koje ne treba paliti plin ili pećnicu. Eventualno blender ili vještina slaganja hrane. Donosimo super osvježavajuće recepte u kojima će uživati cijela obitelj.

Shutterstock

Grčka salata

Sastojci:

  •     4 rajčice, narezane na kockice
  •     1 krastavac, narezan na ploške
  •     1 crvena paprika, narezana na trakice
  •     1 crveni luk, narezan na tanke ploške
  •     200 g feta sira, narezan na kockice
  •     masline (po želji)
  •     maslinovo ulje
  •     limunov sok
  •     sol i papar
  •     origano

Priprema:

U velikoj zdjeli pomiješajte rajčice, krastavce, papriku, crveni luk i masline. Dodajte feta sir. Prelijte maslinovim uljem i limunovim sokom. Posolite, popaprite i pospite origanom. Lagano promiješajte i poslužite odmah.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Restoran Pri Dečkima, specijalni navijački burger povodom Europskog prvenstva u nogometu 02:54

Pašteta od tune

Sastojci:

  •     1 konzerva tune u vlastitom soku (oko 160 g), ocijeđena
  •     100 g kremastog sira (ili majoneze za lakšu verziju)
  •     1 manji crveni luk, sitno sjeckan
  •     1 češanj češnjaka, sitno nasjeckan ili protisnut
  •     2 žlice maslinovog ulja
  •     1 žlica limunovog soka
  •     sol i papar po ukusu
  •     1 žličica kapara (po želji)
  •     Svježi peršin ili kopar za ukrašavanje

Priprema:

U zdjeli pomiješajte tunu, kremasti sir (ili majonezu), sitno sjeckani crveni luk, češnjak, maslinovo ulje i limunov sok. Sve sastojke dobro izmiksajte štapnim mikserom ili u blenderu dok ne dobijete glatku paštetu. Ako je smjesa pregusta, možete dodati malo maslinovog ulja ili limunovog soka po potrebi. Poslužite na tostu, krekerima ili uz svježe povrće kao što su mrkva, krastavci i paprika. Također je izvrsna kao namaz za sendviče ili tortilje.

Namirnice za mladolik izgled
Namirnice za mladolik izgled
Caprese salad of tomatoes, mozzarella cheese and Basil on a dark background. Italian cuisine.

Caprese salata

Sastojci:

  •     4 rajčice, narezane na ploške
  •     200 g svježe mozzarelle, narezane na ploške
  •     svježi bosiljak
  •     maslinovo ulje
  •     balzamični ocat
  •     sol i papar

Priprema:

Na tanjur slažite naizmjenično ploške rajčice i mozzarelle. Dodajte listove svježeg bosiljka. Prelijte maslinovim uljem i balzamičkim octom. Posolite i popaprite prema ukusu.

Hummus with fresh vegetables, above view on white marble

Hummus s povrćem

Sastojci:

  •     1 konzerva slanutka, ocijeđena i isprana
  •     2 žlice tahinija (namaz i umak napravljen od smrvljenog sezamovog sjemena)
  •     1 režanj češnjaka
  •     sok od 1 limuna
  •     1/4 šalice maslinovog ulja
  •     Sol i papar
  •     mrkva, celer, paprika i krastavac (za umakanje)

Priprema:

U blenderu pomiješajte slanutak, tahini, češnjak i limunov sok. Dodajte maslinovo ulje i blendajte dok ne postane glatko. Dodajte sol i papar prema ukusu. Poslužite s narezanom mrkvom, celerom, paprikom i krastavcem.

Učenici pripremili jela koja su jeli gladijatori - imamo recepte!
Učenici pripremili jela koja su jeli gladijatori - imamo recepte!

Gazpacho

Sastojci:

  •     6 rajčica, narezane
  •     1 krastavac, oguljen i narezan
  •     1 crvena paprika, očišćena i narezana
  •     1 zeleni luk, narezan
  •     2 režnja češnjaka
  •     2 šalice soka od rajčice
  •     1/4 šalice maslinovog ulja
  •     2 žlice crvenog vinskog octa
  •     sol i papar
  •     svježi bosiljak ili peršin (za ukrašavanje)

Priprema:

Sve sastojke stavite u blender i blendajte dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte sol i papar prema ukusu. Ohladite u hladnjaku najmanje sat vremena prije posluživanja. Ukrasite svježim bosiljkom ili peršinom prije posluživanja.

Super savjeti za ljeto: Na vrućini ne jedite ananas, kivi, jogurt...
Super savjeti za ljeto: Na vrućini ne jedite ananas, kivi, jogurt...

Sushi s lososom ili tunom

Sastojci:

  •     nori listovi
  •     riža za suši
  •     svježi losos ili tuna, narezani na tanke trakice
  •     avokado, narezan na ploške
  •     krastavac, narezan na ploške
  •     soja umak, wasabi i kiseli đumbir (za posluživanje)

Priprema:

Na nori list položite sloj riže za suši. Dodajte trakice ribe, avokada i krastavca. Zarolajte čvrsto koristeći bambusovu prostirku. Narežite na komade i poslužite s soja umakom, wasabijem i kiselim đumbirom.

Avokado tost

Sastojci:

  •     2 zrela avokada
  •     4 kriške integralnog kruha
  •     sok od 1 limete
  •     sol i papar
  •     čili pahuljice (po želji)

Priprema:

Izgnječite avokado i pomiješajte s limetinim sokom, soli i paprom. Namažite smjesu na tostirane kriške kruha. Pospite čili pahuljicama po želji. Poslužite odmah.

Smoothie

Sastojci:

  •     1 smrznuta banana
  •     1/2 šalice smrznutih bobica
  •     1/2 šalice jogurta
  •     1/2 šalice mlijeka (ili biljnog mlijeka)
  •     Granola, svježe voće i med (za ukrašavanje)

Priprema:

U blenderu pomiješajte smrznutu bananu, bobice, jogurt i mlijeko dok ne dobijete glatku smjesu. Prelijte smjesu u zdjelu. Ukrasite granolom, svježim voćem i medom. Poslužite odmah.

Tuna salata

Sastojci:

  •     1 konzerva tune, ocijeđena
  •     1/4 šalice majoneze
  •     1 žlica limunovog soka
  •     1 stabljika celera, sitno sjeckana
  •     1/4 crvenog luka, sitno sjeckan
  •     sol i papar
  •     listovi zelene salate ili krekere (za posluživanje)

Priprema:

U zdjeli pomiješajte tunu, majonezu, limunov sok, celer i crveni luk. Posolite i popaprite prema ukusu. Poslužite na listovima zelene salate ili uz krekere.

storyeditor/2023-07-12/dreamstime_xl_123370000.jpg

Velika voćna salata za više osoba

Sastojci:

  •     1 ananas, očišćen i narezan
  •     2 manga, oguljena i narezana
  •     2 kivija, oguljena i narezana
  •     1 šaka borovnica
  •     10 jagoda
  •     1 šaka malina
  •     Svježa metvica (za ukrašavanje)

Priprema:

Složite voće na velikom tanjuru ili pladnju. Ukrasite listićima svježe metvice. Ohladite prije posluživanja. Možete dodati limunov sok, jogurt ili kiselo vrhnje, po ukusu.

Sendviči

U kategoriju spadaju i sendviči - hladni, osvježavajući idealni su od svježeg kruha te sastojaka kao što su šunka, slanina i razni sirevi, ovisno što imate u hladnjaku. Obratite pažnju na namaze, oni od sira su odlični umjesto maslaca ili putra.

Jaje će dodati proteine, skuhajte ih na tvrdo i posložite među sastojke.

Ako je više ljudi, možete ih napraviti kao male kanapee, kako bi bilo jednostavnije konzumirati ih.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3
Provjerite kako rade trgovine na Badnjak, Božić i Štefanje
DETALJAN POPIS

Provjerite kako rade trgovine na Badnjak, Božić i Štefanje

Trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini, a trgovine i šoping centri sami biraju koje će to nedjelje biti. Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom pogledajte u našem detaljnom vodiču
Ivica za darivanje koštane srži dobio priznanje: 'Dovoljno mi je da se djeca ponose sa mnom'
AKCIJA 'ŽELIM ŽIVOT'

Ivica za darivanje koštane srži dobio priznanje: 'Dovoljno mi je da se djeca ponose sa mnom'

Ivica Vidak (38) 2022. godine primio je poziv iz Registra darivatelja krvotvornih matičnih stanica i bez imalo dvojbe postao darivatelj pacijentu kojeg još nije upoznao