Ljeto je savršena prilika za bijeg iz kuhinje i pripremu hrane na otvorenom. Sakrijte se od vrućine u nekom parku, pokraj jezera ili u šumi uz more. Donosimo vam brze i povoljne recepte za pripremu ukusnih sendviča na grillu
Ljeto je u punom zamahu, temperature se dižu iznad 35 stupnjeva i zadnje što biste trebali jest provoditi sate u kuhinji pripremajući obroke. Kako se jesti mora, predlažemo vam bolju opciju - "dinstanje u četiri zida" zamijenite druženjem s ekipom u prirodnoj hladovini uz roštiljanje. Da se ne biste opterećivali prevelikom nabavkom, donosimo vam nekoliko jednostavnih recepata svima omiljenih sendviča. Osim što se brzo pripremaju, možete ih nadjenuti omiljenim namirnicama, a najbolji dio je to što se jedu bez pribora za jelo, pa vas nakon ručka, marende ili večere ne čekaju pranje posuđa i pospremanje.
Rolani grill sendviči trenutno su hit, bez obzira na to jeste li mesni ili povrtni tip, u nastavku pronađite nešto za svoj gušt.
Slasni sendvič sa šunkom i cheddarom
Za pripremu vam je potrebno:
• trake slanine, kuhane
• 6 kriški bijeloga kruha, bez korice
• 1,5 šalica sira cheddar, ribanog
• Zvijezda Špeksi umak
Slaninu narežite na deblje trakice i prepecite ih na roštilju. Kruh narežite na kriške i odstranite koricu. Potom kriške istanjite valjkom i premažite Zvijezda Špeksi umakom te pospite cheddar sirom. Čvrsto smotajte svaki komad kruha u izduženi svitak i oko svitka omotajte komad slanine.
Sendvič s piletinom na grill tavi
Grill tava odličan je dodataka u pripremi ljetnih obroka na otvorenom. Uz to što je lako prenosiva i kompaktna, omogućuje brzu pripremu hrane, među ostalim i rolanih grill sendviča.
Za pripremu vam je potrebno:
• Margo
• 2 francuska kruha
• 1 crveni luk
• 2 kukuruza
• 2 kriške sira (po želji)
• Kockice piletine
• Zvijezda Burger umak
Kruh prepolovite uzdužno, a luk narežite na kolutove. Poprskajte vruću grill tavu sprejem za kuhanje. Prelijte krugove luka uljem i začinite ih prstohvatom soli i papra te ih potom stavite na roštilj 2-3 minute. Isto napravite i s kukuruzom. Na francuz, koji ste prethodno omekšali vodom, namažite Margo te ga pecite dok lagano ne porumeni. Držite roštilj na srednje jakoj vatri.
Prepolovite kriške sira i stavite dvije polovice na kruh s prethodno poprženim kockicama piletine. Na kraju ih zarolajte. Uz ovaj sendvič preporučujemo Zvijezda Burger umak.
Pohana vege tortilja s baby špinatom
Ovi sendviči pršte laganim okusima i izdašan su bezmesni obrok. Narezano povrće, tortilja od integralne pšenice i baby špinat zadovoljit će i najdelikatnija nepca.
Za pripremu vam je potrebno:
• 3 žlice Marga
• ½ žličice sušenog vlasca
• ¼ žličice suhoga kopra
• ⅛ žličice češnjaka u prahu
• 1 tortilja od integralnog pšeničnog brašna, sobne temperature
• ¼ šalice baby špinata
• ½ šalice isjeckanog ili narezanog povrća, poput mrkve, paprike i/ili krastavca
• Zvijezda Češnjak umak
Pomiješajte Margo, vlasac, kopar i češnjak u prahu u zdjelici te napravljeni namaz ravnomjerno rasporedite po tortilji. Svježi špinat i nasjeckano povrće pospite na donju trećinu tortilje. Smotajte tortilju u roladu i prepecite na grill tavi. Uz ovaj sendvič preporučujemo Zvijezda Češnjak umak.