Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 13

Donosimo vam povoljne i brze recepte za pripremu sendviča

Powered by


                        
                            24sata
Donosimo vam povoljne i brze recepte za pripremu sendviča

Ljeto je savršena prilika za bijeg iz kuhinje i pripremu hrane na otvorenom. Sakrijte se od vrućine u nekom parku, pokraj jezera ili u šumi uz more. Donosimo vam brze i povoljne recepte za pripremu ukusnih sendviča na grillu

Ljeto je u punom zamahu, temperature se dižu iznad 35 stupnjeva i zadnje što biste trebali jest provoditi sate u kuhinji pripremajući obroke. Kako se jesti mora, predlažemo vam bolju opciju - "dinstanje u četiri zida" zamijenite druženjem s ekipom u prirodnoj hladovini uz roštiljanje. Da se ne biste opterećivali prevelikom nabavkom, donosimo vam nekoliko jednostavnih recepata svima omiljenih sendviča. Osim što se brzo pripremaju, možete ih nadjenuti omiljenim namirnicama, a najbolji dio je to što se jedu bez pribora za jelo, pa vas nakon ručka, marende ili večere ne čekaju pranje posuđa i pospremanje.

Rolani grill sendviči trenutno su hit, bez obzira na to jeste li mesni ili povrtni tip, u nastavku pronađite nešto za svoj gušt.

Slasni sendvič sa šunkom i cheddarom

Za pripremu vam je potrebno:
•    trake slanine, kuhane
•    6 kriški bijeloga kruha, bez korice
•    1,5 šalica sira cheddar, ribanog
•    Zvijezda Špeksi umak

Slaninu narežite na deblje trakice i prepecite ih na roštilju. Kruh narežite na kriške i odstranite koricu. Potom kriške istanjite valjkom i premažite Zvijezda Špeksi umakom te pospite cheddar sirom. Čvrsto smotajte svaki komad kruha u izduženi svitak i oko svitka omotajte komad slanine.

Sendvič s piletinom na grill tavi

Grill tava odličan je dodataka u pripremi ljetnih obroka na otvorenom. Uz to što je lako prenosiva i kompaktna, omogućuje brzu pripremu hrane, među ostalim i rolanih grill sendviča.

Za pripremu vam je potrebno:
•    Margo
•    2 francuska kruha
•    1 crveni luk
•    2 kukuruza
•    2 kriške sira (po želji)
•    Kockice piletine
•    Zvijezda Burger umak

Kruh prepolovite uzdužno, a luk narežite na kolutove. Poprskajte vruću grill tavu sprejem za kuhanje. Prelijte krugove luka uljem i začinite ih prstohvatom soli i papra te ih potom stavite na roštilj 2-3 minute. Isto napravite i s kukuruzom. Na francuz, koji ste prethodno omekšali vodom, namažite Margo te ga pecite dok lagano ne porumeni. Držite roštilj na srednje jakoj vatri.

Prepolovite kriške sira i stavite dvije polovice na kruh s prethodno poprženim kockicama piletine. Na kraju ih zarolajte. Uz ovaj sendvič preporučujemo Zvijezda Burger umak.

Pohana vege tortilja s baby špinatom

Ovi sendviči pršte laganim okusima i izdašan su bezmesni obrok. Narezano povrće, tortilja od integralne pšenice i baby špinat zadovoljit će i najdelikatnija nepca.

Za pripremu vam je potrebno:

•    3 žlice Marga
•    ½ žličice sušenog vlasca
•    ¼ žličice suhoga kopra
•    ⅛ žličice češnjaka u prahu
•    1 tortilja od integralnog pšeničnog brašna, sobne temperature
•    ¼ šalice baby špinata
•    ½ šalice isjeckanog ili narezanog povrća, poput mrkve, paprike i/ili krastavca
•    Zvijezda Češnjak umak

Pomiješajte Margo, vlasac, kopar i češnjak u prahu u zdjelici te napravljeni namaz ravnomjerno rasporedite po tortilji. Svježi špinat i nasjeckano povrće pospite na donju trećinu tortilje. Smotajte tortilju u roladu i prepecite na grill tavi. Uz ovaj sendvič preporučujemo Zvijezda Češnjak umak.

Powered by


                        
                            24sata
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 13
Poštar s planine koji se probija kroz sve vremenske uvjete: 'Osmijeh ću pronaći za svakoga'
SRCE JEDNE ZAJEDNICE

Poštar s planine koji se probija kroz sve vremenske uvjete: 'Osmijeh ću pronaći za svakoga'

Marko Sertić već tri i pol godine je poštar i, neovisno o vremenskim uvjetima, neustrašivo se probija do svojih stanovnika. U Krasnarskoj dolini zovu ga i 'srce zajednice', a nama je otkrio kako izgleda jedan njegov dan na poslu
Od drevnih truba do digitalnih inovacija: Evo koliko se ovaj posao promijenio kroz stoljeća
'BEZ NJIH - NE MOŽEMO'

Od drevnih truba do digitalnih inovacija: Evo koliko se ovaj posao promijenio kroz stoljeća

Nekada davno poštari su koristili prave trube kako bi obavještavali stanovnike da donose vijesti. Taj simbol, poštanski rog, nadahnuo je čak i jednog od najpoznatijih austrijskih skladatelja, a evo i kako se ovo zanimanje promijenilo do danas
Ovaj neočekivani simptom raka crijeva ne smijete ignorirati
VRLO VAŽNO

Ovaj neočekivani simptom raka crijeva ne smijete ignorirati

Stopa kolorektalnog raka među osobama mlađima od 50 godina raste od 1990-ih, a točan razlog ovog porasta još nije poznat. Stručnjaci smatraju da je uzrok povezan sa stilom života i okolišnim faktorima