Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 94

Niste svjesni koliko bakterija skriva kreditna kartica ili novac kojim plaćate

Powered by Settle

Niste svjesni koliko bakterija skriva kreditna kartica ili novac kojim plaćate
1

Prema studiji koju je 2018. provelo Sveučilište u Teksasu u suradnji s CreditCards.com, kreditne kartice izvori su raznih virusa i bakterija, čak više od papirnatog ili kovanog novca

 

Godina 2020. protječe u znaku velikih globalnih promjena koje će zasigurno dugoročno ostaviti traga na naše poimanje svijeta kakav poznajemo. Prevencija, mjere zaštite i pokušaji suzbijanja pandemije okosnica su ''nove realnosti''. Morali smo se priviknuti na to da nema više rukovanja, lice nam je prekriveno maskom, redovito dezinficiramo ruke i površine, a sve kako bismo zaštitili svoje najbliže i kolektivno pomogli suzbijanju širenja virusa.

Osim površina, ne zaboravimo na dezinfekciju svih elektroničkih uređaja, od mobitela do tipkovnica, a tu su i kreditne kartice, bankomati, novac, koji su, prema provedenim istraživanjima, kontejneri patogena. Prema studiji koju je 2018. provelo Sveučilište u Teksasu u suradnji s CreditCards.com, kreditne kartice izvori su raznih virusa i bakterija, čak više od papirnatog ili kovanog novca.

Jednostavno, brzo i funkcionalno – olakšajte si život

No je li zaista potrebno dezinficirati kreditne kartice? S epidemiološkog stanovišta, to i nema puno smisla – ono što je bitno jest provoditi higijenu i dezinfekciju ruku nakon doticaja s visokorizičnim površinama.

No danas, kako bismo si bar malo olakšali život u novim uvjetima, sve više transakcija provodi se beskontaktno i putem raznih mobilnih aplikacija, koje je lako preuzeti s Apple Storea ili Google Playa. Mnoge takve aplikacije ujedno služe kao digitalni novčanik te omogućuju plaćanja bez ikakvoga kontakta s drugim objektima i bez razmjene gotovine.

Iako na tržištu postoji znatan broj njih, za sada još nemaju sve jednake opcije, no i zahtjevi su različiti, a kako su ponuda i potražnja skladan par, neka nas to i ne čudi.

Funkcionalnost i visoka razina sigurnosti prije svega

Dakako, funkcionalnost, jednostavnost korištenja i sigurnost osnove su na kojima počiva njihovo korištenje, a to ujedno jamči zadovoljnoga krajnjega korisnika.

Osim što takve aplikacije služe za transfer novca s računa na račun, neke imaju omogućeno i plaćanje u trgovinama, što uvelike pojednostavnjuje naš svakodnevni život.

Mnoge su koristi od razvoja tehnologija i inovacija za mobilno bankarstvo. Pomoću mobilnih aplikacija, kakva je i Settle, besplatna aplikacija koju je vrlo jednostavno preuzeti, kupujemo jednostavnije, novčane transakcije vršimo bez naknade i koristimo ih besplatno. Ovaj tip aplikacije omogućuje niz pogodnosti – od toga da prijateljima možemo lako prebaciti novac putem broja telefona (čime je isključeno neophodno korištenje brojeva bankovnih računa), pa sve do plaćanja putem smartphonea u kafićima i trgovinama.

Povezivanjem bankovnih računa moguća je potpuna kontrola nad stanjem računa i transakcijama koje se vrše, a sigurnosne postavke razvijene su do maksimalne razine, kako bi vaš novac i računi bili u potpunosti zaštićeni. Sve je na dohvat ruke, a personalizacija i funkcionalnost najbitnije su smjernice razvoja mobilnih aplikacija ovoga tipa.

Budućnost mobilnih aplikacija za plaćanja

Razvoj mobilnih aplikacija za novčane transakcije i plaćanja doživjet će boom i u sljedećim godinama. Statista je u svojim godišnjim izvješćima iskazala zapanjujuće brojke porasta korištenja mobilnih aplikacija za plaćanja i transfer novca, a u vremenu globalne pandemije očekuje se još ubrzaniji razvoj.

Ono na čemu će se sigurno nastaviti raditi, osim razvoja još inovativnijih i jednostavnijih načina baratanja financijama, jest usklađivanje s operativnim sistemima, smanjenje naknada koje pojedine aplikacije naplaćuju za transfer novca te globalna dostupnost i sigurnosne značajke.

No kako se sada čini, budućnost je ovdje i sad, a tehnologija je podređena nama kako bismo jednostavnije obavljali sve ono što svakodnevica od nas traži. Razumno korištenje tehnoloških inovacija u svrhe poboljšanja kvalitete života trebalo bi biti imperativ.

Powered by Settle

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 94

VIDEO

Prizori koje je teško opisati: Pronašli smo lokacije s najljepšim zalascima sunca
NE DOZVOLITE UŽITKU DA ČEKA

Prizori koje je teško opisati: Pronašli smo lokacije s najljepšim zalascima sunca

Osim smanjenja stresa i lučenja hormona sreće, nekoliko je razloga zbog kojih biste gledanje u zalaske sunca trebali uvrstiti u svoju rutinu. Pronašli smo i neka mjesta na kojima su najljepši zalasci, a jedno ste, sigurni smo, već posjetili

5 zanimljivih činjenica o staklu koje vjerojatno niste znali
Sadržaj donosi: Grupacija proizvođača piva HGK

5 zanimljivih činjenica o staklu koje vjerojatno niste znali

Znate li da je prvi stakleni predmet izrađen u Egiptu približno 2500 god. p. Kr.? U Hrvatskoj je prva poznata manufaktura stakla radila 1728.–1735. u Perlasdorfu, nedaleko od Crnoga Luga u Gorskom kotaru, a 1764. osnovana je staklana u Sušici
Hrvatska bi zbog 'tekućeg zlata' za pedesetak godina mogla biti zemlja blagostanja
PREDVIĐANJA STRUČNJAKA

Hrvatska bi zbog 'tekućeg zlata' za pedesetak godina mogla biti zemlja blagostanja

Ratnim sukobima još se ne nazire kraj, migracije u Europu godinama su u porastu, a klimatske promjene ostavljat će sve veći danak na gospodarstvo zemlje. Poteže se pitanje kakvu budućnost mogu očekivati hrvatski građani