Ne prave se čvarci od sala (može i od sala) nego od slanine, to se ne pere nego reže i odmah u padelu i na vatru, podlije se vodom i miješaj. Mlijeko na kraju, ali ovo je previše na 2 kg sala.
su
super654
25.11.2017.
Odustani
Od sala se prave salenjaci. Još jedna super delicija🥐
ni
nijetebriga
25.11.2017.
Odustani
tako su moji radili, tako i ja radim ali u manjoj kolicini..puuuuuuuno manjoj.To je samo da se sto kazu zelja utazi za necim sto ovdje nema..Da znam i krvavice
bi pravila, volim svjeze ne dimljene.. ali ne znam..
Prikaži još ↓
ko
korisnik11122
25.11.2017.
Odustani
Kaj imas tu znat stavis kuhat glavu pluca kozice srce i kuhas kuhas. Pa kad zbadis van procjedis vodu i stavis rizi kuhat. Dok se kuha riza narezes i sameljes
meso ubacis rizu i krv te zacine po zelji pa ih napunis i opet stavis kuhat dok ne isplivaju. I to je to
Prikaži još ↓
03
0304
25.11.2017.
Odustani
@Gost_Gost - upravo tako. Mlijeko ide na kraju i dosta je 1-2 žlice od juhe mlijeka. Posuda gdje se topi slanina se makne s vatre i onda se stavi mlijeko jer će
inače sve zakipiti
Prikaži još ↓
ni
nijetebriga
25.11.2017.
Odustani
Vidis i ovo je dobar rezept, moj pok. tata nije stavljao rizu samo srce-jetru(crnu) bubrege nesto masnog sa malo mesnatog na njemu da bi zeliralo, krv nije sta
vljao. Krv je koristio za nesto drugo u sto je kukurzna krupica isla.. Pravo da kazem ne mogu se sjetit kako se zove ali je jednako ukusno.. On je "meditirao" dok ih je pravio kao i kobasice -kulen.. Iskreno nema ovdje ni crijeva da bi se moglo praviti, a suha preko e-bay ne volim kupovati ne znas tko -gdje kako..
Prikaži još ↓
ŠaralicaBratе
25.11.2017.
Odustani
Pa nauči ako ne znaš.
su
super654
25.11.2017.
Odustani
Jako jednostavno napravit krvavice. Tu ide takozvani svinjski "otpad", pluča, sece, meso s glave, riža i kaša. Glava srce i pluča skuhati, rižu i kašu također.
Kad je kuhano samjeti na mašinu za meso,dodati rižu, kašu, začine i krv. Sve promješat, gotov nadjev stavit u crijeva i prokuhat u vručoj (ne kipučoj) vodi dok se krv ne stegne. Stavit u rernu i ispeči da budu hrskave. Za prilog pečeno kiselo zelje i pire krumpir. Dobar tek!
Prikaži još ↓
ko
korisnik11122
25.11.2017.
Odustani
Super krvavice isplivaju na povrsinu kad su gotove. A kakve su krvavice bez krvi :). A sa zgancima se delaju bele kobase :) isto predobro
ko
korisnik11122
25.11.2017.
Odustani
Tj ak oces delat nadi recept za bele devenice
03
0304
25.11.2017.
Odustani
od kože, glave. noga i malo mesa moji znaju raditi hladetinu (vjerojatno to rade i drugi i ne samo kad je kolinje), Moji nestavljaju uši, rep (netko stavlja). N
aravno ništa nije sušeno i nema povrća u komadima osim što stave malo kapule i papra u zrnu te vegete. Naravno luk se zapeče na ringu kao za juhu i to se kuha 4-5 sati dok ne postane voda ljepljiva. Poslje bace kosti s nogu i glave poslože u tepsiju kože, meso i dijelove noge i glave (bez kosti) prekriju vodom i kad se voda stisne, režu i jedu
Prikaži još ↓
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .