Obavijesti

Lifestyle

Komentari 131

Napravite sami domaće čvarke i nećete požaliti trud ni vrijeme

24sata placeholder

Čvarci su dio hrvatske kulinarske tradicije koji se pripremaju u kasnu jesen, a jedu cijele zime. Nekada su bili smatrani hranom siromašnih, a danas su vrhunska delicija...

Čvarke možete poslužiti kao glavno jelo, s kruhom ili lukom, a možete ih jesti i kao grickalicu.

Sastojci:

  • 2 kg svinjskog sala
  • 4 dl mlijeka
  • sol
Duško Marušić/Pixsell

Priprema:

Svježe salo operite, narežite na veće kocke, stavite u veću posudu i prelijte mlijekom.

Na umjerenoj vatri, uz stalno miješanje drvenom kuhačom, topite salo dok se mast ne prestane pjeniti i čvarci dobiju lijepu rumenu boju.

Maknite s vatre i kroz cjediljku ocijedite mast. Ulijte mast u posudu da se ohladi.

Čvarke ocijedite pomoću gnječilice za čvarke, posolite i poslužite.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 131
Dnevni horoskop za četvrtak 28. studenog: Rak odlazi na put, a Strijelci prestaju popuštati...
ŠTO SU ZVIJEZDE 'ZAKUHALE'?

Dnevni horoskop za četvrtak 28. studenog: Rak odlazi na put, a Strijelci prestaju popuštati...

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. studenog i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje