Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Napravite odličnu međimursku gibanicu i oduševite ukućane

Napravite odličnu međimursku gibanicu i oduševite ukućane

Ovaj desert prepun okusa može vam biti lagana večera uz čašu toplog mlijeka ili fini čaj. U međimursku gibanicu se stavljaju jabuke, orasi, mak, svježi sir, rum, limun...

Sastojci: 

  • 1 kg oštrog brašna
  • 5 jaja
  • 10 g soli
  • 2 dl ulja
  • 200 g oraha
  • 250 g šećera
  • 1 dl ruma
Magični kolač: Tri fina sloja iako ste u protvan ulili jednu smjesu
Magični kolač: Tri fina sloja iako ste u protvan ulili jednu smjesu
  • 500 g sira
  • 1 limun
  • 200 g maka
  • 2 dl mlijeka
  • 2 žlice meda
  • 1/2 žličice cimeta
  • 1/2 žličice vanilin šećera
  • 700 g jabuka
Grated apple in a plate. vitamins of iron. a metal grater. healt

Priprema:  

Zamijesimo tijesto od brašna, 2 jaja, 10 g soli i ulja. Neka odstoji 1 sat u pokrivenoj posudi. Kad odstoji, tanko ga razvučemo i izrežemo na komade veličine lima za pečenje. Tijesto za savijače može se kupiti i gotovo.

Za nadjev od oraha, mljevene orahe pomiješajte sa 100 g šećera i rumom. Za nadjev od sira, svježi kravlji sir protisnite kroz sito i pomiješajte s 3 jaja, prstohvatom soli, limunovom koricom i vanilin šećerom.

10 recepata iz 1813. godine: Od juhe od piva do telećih knedli
10 recepata iz 1813. godine: Od juhe od piva do telećih knedli

Za nadjev od maka pomiješajte mljeveni mak, s mlijekom, 50 g šećera i 2 žlice meda, a za jabučni naribane jabuke sa 100 g šećera, cimetom, malo soli i vanilin šećerom.  

U lim položimo 2 lista tijesta, pa rasporedite prvi nadjev, pa 2 lista tijesta i sljedeći nadjev i tako dok potrošite nadjeve. Završite tijestom, zalijte vrhnjem i pecite na  150 stupnjeva oko sat vremena.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1
Top trikovi kako da vam božićna zvijezda traje do idućeg Božića
EVO NA ŠTO OBRATITI PAŽNJU

Top trikovi kako da vam božićna zvijezda traje do idućeg Božića

Važno je da kupite Božićnu zvijezdu koja nije bila izložena propuhu ili neadekvatnim uvjetima, jer će u protivnom po dolasku kući početi gubiti lišće, savjetuje osječki cvjećar Slaven Pavlović