Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Magični kolač: Tri fina sloja iako ste u protvan ulili jednu smjesu

Magični kolač: Tri fina sloja iako ste u protvan ulili jednu smjesu

Ovaj desert je vrlo jednostavan, a izgleda kao da ste imali puno posla oko njega. Kad je pečen, ostavite da se ohladi do kraja pa ga narežite. Možete ga prije serviranja posipati šećerom u prahu

Joanna Cismaru (Jo Cooks), velika ljubiteljica fine hrane i blogerica, pronašla je recept za odličan, lagan kolač. Stavila ga je na svoj blog i ubrzo je postao vrlo popularan. Radi se o slastici od samo šest sastojaka od kojih se napravi jedna smjesa i ispeče, a na kraju kolač ispadne sa tri ukusna sloja.

Mascarpone torta s keksima - lagana za napraviti, ali i pojesti
Mascarpone torta s keksima - lagana za napraviti, ali i pojesti

Sastojci:

  • 4 jaja, odvojite žumanjke od bjelanjaka
  • 150 g šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 125 g neslanog otopljenog maslaca
  • 125 g brašna
  • 500 ml mlakog mlijeka
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joanna Cismaru | Jo Cooks (@jocooks) on

Postupak:

Upalite pećnicu na 160 stupnjeva, pripremite kalup za tortu premazan maslacem ili manji protvan pa krenite sa pripremom.

Žumanjke stavite u jednu posudu, a bjelanjke u drugu. Žumanjcima dodajte šećer i miješajte oko minutu dok se dobro ne sjedine, a smjesa postane blijedo žuta. Potom ubacite ekstrakt vanilije i maslac pa opet mutite dok se dobro sve ne poveže. Tada dolazi red na brašno, stavite ga u smjesu i dobro promiješajte, a na kraju usipajte polako i mlijeko.

Bjelanjke izmiksajte dok ne dobijete čvrsti snijeg koji potom nježno lopaticom umiješajte u smjesu sa žumanjcima, vrlo pažljivo kako ne biste izgubili mjehuriće zraka koji su važni za dobar kolač. Bjelanjke umiješajte tako da tu i tamo ostane koji komadić plutati na vrhu, ne da smjesa bude skroz jednolična.

Recept za zdravi slatkiš koji možete jesti bez grižnje savjesti
Recept za zdravi slatkiš koji možete jesti bez grižnje savjesti

Ulijte smjesu u kalup i stavite u pećnicu na 45 minuta do sat vremena, iako nije loše već nakon 40 minuta provjeriti - ukoliko se smjesa jako njiše kada protresete kalup, tada kolač još nije gotov. Kada se lagano njiše, a na dodir je čvrst, tada je spreman za vađenje iz pećnice. Također, pred kraj će gornji sloj dobiti lijepu zlatno žutu boju.

Kad je pečen, ostavite da se ohladi do kraja, tada ga narežite - trebali biste vidjeti tri sloja. Možete ga malo posipati šećerom u prahu, ali nije nužno, prenosi Metro.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2
Top trikovi kako da vam božićna zvijezda traje do idućeg Božića
EVO NA ŠTO OBRATITI PAŽNJU

Top trikovi kako da vam božićna zvijezda traje do idućeg Božića

Važno je da kupite Božićnu zvijezdu koja nije bila izložena propuhu ili neadekvatnim uvjetima, jer će u protivnom po dolasku kući početi gubiti lišće, savjetuje osječki cvjećar Slaven Pavlović