Ljubitelji naranče definitivno moraju, ako već nisu, isprobati domaću marmeladu od naranče. Bilo da je radite od seviljskih naranči ili nekih drugih, dobit ćete savršen namaz za ukusan doručak
Napravite domaću marmeladu od naranče, odlična je na kruhu i maslacu, na palačinkama...
Dolazak nove godine označava početak sezone voća i povrća, a za početak dolazi sezona naranči iz Seville. Sezona ovih naranči traje od kraja prosinca do sredine veljače - ukupno šest tjedana.
POGLEDAJTE VIDEO: Recept za kruh bez kvasca
Pokretanje videa...
Seviljske naranče često su najtraženije kada je u pitanju marmelada - namaz koji volimo jesti za doručak - zbog svog jedinstvenog gorko-slatkog okusa (okus je negdje između klasične naranče i limuna).
Budući da je sezona naranče u Sevilli kratkotrajna, ponekad je teško doći do ovog voća, pa ako ne možete pronaći seviljske naranče, dobre će biti i bilo koje druge koje su vam dostupne.
Također, ako pronađete seviljske naranče, stručnjaci predlažu da ih zamrznete, kako biste u njima mogli uživati ​​tijekom cijele godine.
U nastavku je recept za marmeladu od naranči od Lucy Carr-Ellison i Jemima Jones iz Wild by Tart.
Recept za marmeladu od (seviljske) naranče
Sastojci:
- 500 g (seviljske) naranče
- 2000 g vode
- 65 ml soka od limuna
- 1400 g šećera
Priprema:
Naranče prepolovite, iscijedite sok i ostavite sa strane. Uklonite sjemenke i velike jezgrene komadiće, stavite u pamučnu tkaninu i ostavite sa strane. Koru naranče narežite na tanke trakice. Sve navedeno sjedinite zajedno s vodom da omekša i ostavite da se namače na sobnoj temperaturi četiri sata ili preko noći.
Sve zakuhajte i kuhajte 15 do 45 minuta dok ne omekša. Izvadite tkaninu, dodajte sok od naranče i limuna i šećer. Promiješajte. Vratite na vatru i kuhajte još 35 do 40 minuta, piše Metro.