Ako ste ljubitelj uštipaka, iznenadite svoje nepce ovim jednostavnim receptom. Starinski mostarski uštipci bez sumnje su mekani i ukusni, a oduševit će sve ljubitelje ove poslastice
RECEPT ZA STARINSKO JELO
Mostarski uštipci se jedu od davnina, a priprema je lagana
Sastojci:
- 400 g brašna
- 150 g masti
- 100 ml mlake vode
- 2 dl kiselog mlijeka
- 20 g svježeg kvasca
- sol
- ulje za prženje
Priprema:
Kvasac izmrvite i pomiješajte sa 100 ml mlake vode i kašikom brašna pa ostavite da malo naraste. Potom dodajte kvasac u brašno, zajedno s kiselim mlijekom i masti.
Mast možete zamijeniti uljem ili otopljenim maslacem. Zatim dodajte sol pa sve dobro izmiješajte i pokrijte te pustite da se diže oko sat vremena. Nakon toga žlicom vadite tijesto i pržite ga u vrelom ulju dok obje strane ne porumene i dobiju lijepu zlatnu boju.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku