Obavijesti

Sport

Komentari 65

Modrić: Ovo mi je prvi izravni gol iz slobodnjaka od Dinama! A kad vidim da ne mogu, otići ću

Modrić: Ovo mi je prvi izravni gol iz slobodnjaka od Dinama! A kad vidim da ne mogu, otići ću

HRVATSKA - POLJSKA 1-0 Nisam nikad sanjao da ću toliko dugo biti u reprezentaciji i doseći te brojke. Želje za rođendan? Samo zdravlja, a za ostalo ću se sam izboriti, rekao je Luka

VIDEO

Luka Modrić sredio je Poljake još jednom majstorijom iz svoje radionice. Nije bitno što u ponoć slavi 39. rođendan, može zabiti i slobodnjak. Tek treći izravni u karijeri bez pomoći odbijanca, prvi nakon 17 godina!

- Vrlo važna tri boda, morali smo pobijediti zbog samopouzdanja jer smo imali četiri utakmice zaredom bez pobjede i bila je prijeko potrebna. Moglo je rezultatski i bolje, ali bitna su tri boda. Odigrali smo dobru utakmicu i možemo biti zadovoljni - rekao je Modrić nakon pobjede za Novu TV.

Pokretanje videa...

Navijači ispred hotela dočekali igrače 03:39

Koliko će se dugo vrtjeti gol po TV špicama?

- Sretan sam što sam napokon zabio kako treba taj gol iz slobodnjaka nakon dugo vremena. Zabio sam i Slovačkoj uz pomoć protivnika, a ovo mi je prvi izravni, ako se ne varam, od Dinama! Izgleda da mi leže slobodnjaci u Osijeku (zabio je jedan i za Dinamo, op.a.).

- Gol je lijep, ali najvažnija je naša igra i borbenost. Navijači su bili fenomenalni, kako su nas nosili. Kad ne riješiš utakmicu, uđe nervoza iako im nismo baš davali prilike osim one Lewandowskog kad je pogodio prečku. Je li pobjeda Portugala nad Škotskom dobra? Trebamo gledati sebe, najvažnije je što mi radimo.

Više reprezentativnih nastupa od aktivnih igrača imaju samo Cristiano Ronaldo (214) i Lionel Messi (187). Luka je na jubilarnih 180.

- Ponosan sam i sretan što sam došao do te brojke, nisam nikad sanjao da ću toliko dugo biti u reprezentaciji i doseći te brojke. Prvi nastup je bio san, doći do 180. je san, prekrasno. Sretan sam što sam i dalje tu i mogu pomoći reprezentaciji. To je to, idemo dalje u nove pobjede - rekao je Modrić.

Dalić: Matanović se našao u 10 šansi, to neki ne uspiju čitavu sezonu! Luka? Kao da mu je 25
Dalić: Matanović se našao u 10 šansi, to neki ne uspiju čitavu sezonu! Luka? Kao da mu je 25

Lakše je prolaziti kroz smjenu generacije uz vas na terenu?

- Ima dosta talenta, vidjelo se to u ove dvije utakmice, ne treba se bojati. Treba ići utakmicu po utakmicu. Izbornik je promijenio neke stvari, igrali smo s tri iza, ne znam jesmo li ikad igrali otkad sam ja u reprezentaciji. Trebamo se uigrati, bit će to onda dobro.

Kako ste doživjeli ovaj niz od četiri utakmice bez pobjede?

- Dogodi se, nekad ne pobijediš kad trebaš. Protiv Albanije i Italije imali smo sve u našim rukama, dekoncentracija nas je koštala da ne odemo dalje, ali to je iza nas. Nadam se da ćemo izvući pouke iz toga, to nam se dogodilo i u kvalifikacijama. Ako želiš ići do kraja i ostvarivati rezultate, moraš biti koncentriran i više od 90 minuta.

Statistika Luke Modrića

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Hrvatska - Poljska 1-0: Kapetan presudio gostima za rođendan! 01:05

A koliko ćemo ga dugo još gledati, hoće li doći do 200. nastupa?

- Vidjet ćemo, stvarno ne znam. Teško je u mojim godinama bilo što prognozirati. Sa mnom se nikad ne zna, treba se ići utakmicu po utakmicu. Ne mogu ići previše unaprijed i davati dugoročne najave. Idemo utakmicu po utakmicu, dok uživam i ovako igram bit ću tu, kad ne budem, nitko mi neće trebati reći, sam ću se maknuti.

Puhat će u ponedjeljak 39 svjećica na rođendanskoj torti. Što si želi?

- Hvala vam na čestitkama. Najviše zdravlja, za sve ostalo sam ću se pobrinuti - zaključio je kapetan "vatrenih".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 65

VIDEO

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...
BURAN DAN U MAKSIMIRU

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...

Plus+ Za prvu navijačku želju treba platiti odštetu, iako ne trenira nikoga. Niko Kovač Bobanov je favorit, već je vodio trojicu dinamovaca. Nakon dva najteža poraza u povijesti Lige prvaka, jedan je trener dobio otkaz, drugi nije

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?
VRUĆA STOLICA

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Doznajemo: Sergej Jakirović je bivši, Dinamo smijenio trenera
PRESUDIO MU BAYERN

Doznajemo: Sergej Jakirović je bivši, Dinamo smijenio trenera

Nakon dvodnevnog sasjedanja u Maksimiru su presudili Jakiroviću. Prvi favorit za nasljednika Niko Kovač za sebe i svoj stožer traži plaću kakvu nije zarađivao niti jedan igrač u Dinamovoj povijesti