Obavijesti

Sport

Komentari 45

Dalić: Matanović se našao u 10 šansi, to neki ne uspiju čitavu sezonu! Luka? Kao da mu je 25

Dalić: Matanović se našao u 10 šansi, to neki ne uspiju čitavu sezonu! Luka? Kao da mu je 25
4

HRVATSKA - POLJSKA 1-0 Tri stopera su odigrala fantastičnu utakmicu. Odigrali smo sjajno, moćno, dominantno i šteta da rezultat nije bio veći, kaže izbornik nakon trijumfa nad Poljacima

VIDEO

Nakon pobjede Hrvatske nad Poljskom (1-0) u 2. kolu Lige nacija, izbornik Zlatko Dalić nije krio zadovoljstvo viđenim od svojih igrača.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Hrvatska - Poljska 1-0: Kapetan presudio gostima za rođendan! 01:05

O atmosferi u svlačionici?

- Dobili smo utakmicu, Luki je sutra rođendan, malo smo uranili s proslavom, haha. Sjajna je atmosfera, a Luka si je sam dao najveći poklon. Ovo je velika pobjeda za nas, za samopouzdanje. Odigrali smo sjajno, moćno, dominantno i šteta da rezultat nije bio veći. Hvala dečkima na odličnoj utakmici i hvala navijačima - rekao je izbornik za Novu TV.

Osijek: Susret Hrvatske i Poljske u 2. kolu Lige nacija

Hoćemo li nastaviti u ovom sustavu?

- Bilo je dobro, imamo takav profil igrača. Jedva čekam da se kompletiramo, da se vrate i ozlijeđeni, a ovo je vrijeme kad se borimo za status u ždrijebu kvalifikacija (za Svjetsko prvenstvo 2026.).

Mijenjali ste na poluvremenu?

- Petar (Sučić) je imao žuti karton, stavili smo ga da trkom kompenzira Modrića i Kovačića. Nakon žutog je malo izgubio sigurnost jer nije lako igrati s kartonom. Tri stopera su odigrala fantastičnu utakmicu.

Osijek: Susret Hrvatske i Poljske u 2. kolu Lige nacija

Što Matanović mora napraviti da zabije gol?

- Bitno je da je u dvije utakmice ušao u deset šansi, što neki napadači ne uspiju cijelu sezonu. Na njemu je da se radom još podigne, kad se otvori bit će to još bolje.

Matanović: Sedam udaraca, trebao sam zabiti barem dva. Ćaleta-Car: Dugo me nije bilo...
Matanović: Sedam udaraca, trebao sam zabiti barem dva. Ćaleta-Car: Dugo me nije bilo...

Što poručujete za Luku?

- Koliko je istrčao, uzeo lopti, trudio se... to više priliči nekom 25-godišnjaku. Fantastično je odigrao, kao u najboljim danima i ako nastavi, bit će još dugo u reprezentaciji. On je pravi lider i pravi vođa. 

Što je najveći dobitak rujanskog ciklusa?

- Izgubili smo prvu od Portugala, unatoč dobroj igri. Bitno je da smo pokazali da imamo perspektivu, budućnost, potencijal i bit će to dobro. Trebat će vremena da se posložimo, ali u ove dvije utakmice vidjeli smo puno dobrih stvari - zaključio je izbornik "vatrenih".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 45

VIDEO