Obavijesti
komentari
Odgovori na komentar Vidi članak
Važna obavijest:

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .

Vlad
U zadnje vrijeme je trend stavljanja maslinovog ulja u sve. Rijetki (pravi chefovi koji nemaju emisije na TV-u) se drže osnova kuhanja. Maslinovo ulje nije dobro za mariniranje 1. ima preintezivan okus i miris tako da "sakrije" okus osnovne namirnice. ", 2.Maslinovo ulje na 90 st. C gubi  aktivne, zdrave sastojke a preko 110 počinje zagarati. Za mariniranje je najbolje suncokretovo ulje koje ima neutralan okus i podnosi više temperature. Još je bolja svinjska mast koja s vraća u moderne kuhinje. Maslinovo ulje se koristi kod roštiljanja tako da se premaže namirnica kad se skine sa gradela prije serviranja. Tada ono dolazi do izražaja i dopunjuje okus jela. 
arni2
točno,tako su naši stari radili i još rade
Vlad
Posebno riba koja se ne marinira već se poslije pečenja ružmarinom natopi maslinovim uljem (eventualno začinjenim isjeckanim češnjakom). Kriška limuna i uživaj, Prikaži još ↓
zaladilo
Slažen se sutebon &nbsp nemeže zdravje od kezmetove masti,najbole namatat na kruh i unda nabacat navrv šečera,kuš bolje
žg
Imam nešto svojih maslina i ulja. Nema šanse da na njemu pečem, kuham, frigam, za pac za roštilj... Maslinovo ulje je jako zadravo, ali termički neobrađeno. Neš Prikaži još ↓
Vlad
Zato je i najskuplje ulje koje se dobiva "hladnim postupkom" gdje zadržava voćnu aromu. Ta moda prženja na maslinovim uljem je došla iz USA i V. Britanije koji Prikaži još ↓
Žuja__1
ogladnio sam čitajući komentar
su
Da, u pravu si.
Važna obavijest:

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .