Zvuči sjajno sve ovo... kolika je u gramima količina mesa u tim burgerima? Pozivam sve - javite se ako znate! Pecivo, povrće, namazi(znamo svi kako to ide...) kolika je gramaža mesa?
theshitdisturber
25.6.2021.
Odustani
u americi radili studiju prije par godina na 200 hamburgera iz 200 različitih lokacija. uzorci su pokazali da u nekima nije bilo mesa uopće, neki su pak imali 2
% mišjeg izmeta, a neki i do 0,2 ljudskog mesa.
Prikaži još ↓
Mthesecond
25.6.2021.
Odustani
Oni lukavo uvale brdo tih nekih priloga sa strane da to ispadne kao fancy,da kupe ljude kroz te "dekoracije",da prikriju malu kolicinu mesa.
MaliCrniOdIvanaSam
26.6.2021.
Odustani
Ja kada radim burgere, radim dva puta po 150 grama ciste junetine. Najlakse je kontrolirati takav burger.
Cr
CrnaLisica
26.6.2021.
Odustani
Nemreš od čiste junetine, moraš povezat nečim meso. Inače ti se oće raspast na roštilju. Stavi malko janjetine ili ako imaš veprovine. To zakon onda. Najidealn
ije 60:40. Ili 60:20:20.
Prikaži još ↓
Cr
CrnaLisica
26.6.2021.
Odustani
Junetina je nemasna, tu mnogi griješe. Moraš imati malko masti u njemu, inače je suh i nejestiv.
Cr
CrnaLisica
26.6.2021.
Odustani
Baš će se danas kod mene održat "lokalno svjetsko prvenstvo" u roštiljanju. Kuhanju čobanca i piletini na ražnju. Inernacionalna ekipa. Možeš to komotno nazvat
svetskim prvenstvom jer nitko nema manje od 30 godina iskustva u pripremi, profesionalnog i amaterskog.
Prikaži još ↓
MaliCrniOdIvanaSam
26.6.2021.
Odustani
Junetina je nemasna ako uzimas nemasan komad junetine. Uzmes masniji komad junetine pa ga sameljes i napravis idealne burgere. Janjetina takodjer odlicna sama z
a burgere, a veprovina nikako jer da bi se proteini u veprovini dovoljno razradili treba ti previse vremena. Jedino ako kuhas sous vide tehnikom mozes postici neke rezultate.
Prikaži još ↓
TŽ
Tiha Žena
26.6.2021.
Odustani
@Malicrni, slažem se👍
MaliCrniOdIvanaSam
26.6.2021.
Odustani
I ovo od 30 godina iskustva pripremanja hrane. Dovoljno ti je da te hrana toliko zanima da sam na nekim stvarima naucis, kuhanje je "trial and error". Kuhanje j
e kemija, fizika, matematika, a ujedno i sposobnost. Ne moze svatko kuhati dobru hranu. Znam kuhara sa 40 godina iskustva pa opet ne zna napraviti burger jer je zatucan u ucenjima kuhanja iz 90ih kada su ljudi meso za burgere "mijesili" po 10ak-20 minuta da bi dobili sto jednolikiju smjesu. Znam kuhare koji dodaju sol unutar mesa za burgere. Pravi kuhari, s nagradama cak. Ali to je sve zatucanost, nisu probali drukcije ni bolje.
Prikaži još ↓
Cr
CrnaLisica
26.6.2021.
Odustani
Ovo trijest godina je ti je kao okvirno kolko cijela banda roštillja okolo, a kad užderu sve i obližu lonac, to ti je bolja nagrada nego Michelinova. Roštiljanj
e nije lako, niti samo "baci na roštilj meso" - imam frenda koji na plinskom napravi čuda, ali na drva i ugljen nema pojma. Individualno. Iskreno, ja ne bih od čiste junetine ništa radio što ide na rešetku. Jer znam da će se raspast prije nego što je i blizu gotovom. To ti prolazi samo na kamenu ili ploči. Osim ako ne želiš da ti meso bude sivkasto. LJudi često miješaju burger, koji mora bit fino debeo da ostane sočan i - pljeskavice. Koje se opet rade potpuno drugačije. Jer gle dok ih pečeš, ako oni ne ispuste iz sebe malko soka, koji onda kratko plane na žaru - smjesa ti nevalja. To ti je ko dva i dva roštiljanja.
Prikaži još ↓
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .