Obavijesti

Sport

Komentari 4

Marinović: Nije sramota izgubiti 8-1. Ovo je motivacija za dalje

Marinović: Nije sramota izgubiti 8-1. Ovo je motivacija za dalje

Brazil je prekvalitetan da ispusti vodstvo, ali naša reakcija u drugom poluvremenu nije bila dobra. Moramo promijeniti mentalitet, ovako utakmica ne smije završiti, nezadovoljan je bio izbornik Mavrović

VIDEO

Dario Marinović dao je nadu hrvatskoj futsalskoj reprezentaciji u drugom kolu Svjetskog prvenstva i okršaju protiv moćnih Brazilaca. Kapetan futsal 'vatrenih' zabio je gol za 1-1, ali su nakon toga prvi favoriti za svjetsko zlato opravdali zašto ih prati ta reputacija.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Marinko Mavrović slavlje futsal hrvatske reprezentacije 00:47

Podsjetimo, Hrvatska je u prvom kolu izgubila 2-1 od Tajlanda, ali unatoč dva poraza nije izgubila šanse za prolaz uoči treće i posljednje utakmice grupne faze s Kubom.

- Brazil je možda i najbolja momčad na svijetu. Daleko su ispred nas, ne možemo im parirati ni po jednom aspektu. Bili smo u utakmici prvih 15 minuta dok se oni nisu razigrali i dok smo mi imali energije. Ovo je naše realno stanje u ovakvim utakmicama. To nije sramota, već motivacija za dalje - komentirao je Marinović nakon utakmice, a zatim istaknuo kako u reprezentaciji vjeruju u prolaz - rekao je za HRT.

Susret Hrvatske i Poljske u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u futsalu

- Bit će puno kalkulacija za prolaz dalje, moramo Kubu dobiti s najvećom mogućom gol razlikom. Želimo prolaz u osminu finala kao jedna od četiri najboljih trećeplasiranih reprezntacija. Ako to ne uspijemo, onda tako treba i biti - smatra Marinović.

Zabio je svoj prvi gol na SP-ima.

- Za mene će to biti lijepo sjećanje, moj prvi nastup na svjetskom prvenstvu i gol protiv Brazila. Ipak, u utakmici nisam razmišljao o tome. Možda će mi biti drago za pet ili šest godina.

Izbornik Marinko Mavrović nije zadovoljan nastupom svojih futsalaša, iako je svjestan kako je protivnik bio favorit za zlato.

- Brazil je klasa za sebe, a poremetio nas je i crveni karton koji nam je sudac pokazao. Brazil je prekvalitetan da ispusti vodstvo, ali naša reakcija u drugom poluvremenu nije bila dobra. Moramo promijeniti mentalitet, ovako utakmica ne smije završiti! Čestitam dečkima, nije teško igrati ovakve utakmice, pogotovo nakon poraza nakon Tajlanda. Glave nam nisu bile na mjestu, sad moramo odraditi posao protiv Kube. Moramo ići na pobjedu bez obzira na rezultate u drugim skupinama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...
BURAN DAN U MAKSIMIRU

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...

Plus+ Za prvu navijačku želju treba platiti odštetu, iako ne trenira nikoga. Niko Kovač Bobanov je favorit, već je vodio trojicu dinamovaca. Nakon dva najteža poraza u povijesti Lige prvaka, jedan je trener dobio otkaz, drugi nije

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?
VRUĆA STOLICA

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Doznajemo: Sergej Jakirović je bivši, Dinamo smijenio trenera
PRESUDIO MU BAYERN

Doznajemo: Sergej Jakirović je bivši, Dinamo smijenio trenera

Nakon dvodnevnog sasjedanja u Maksimiru su presudili Jakiroviću. Prvi favorit za nasljednika Niko Kovač za sebe i svoj stožer traži plaću kakvu nije zarađivao niti jedan igrač u Dinamovoj povijesti