Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 19

Majstori guštanja: Dalmatinska salata od hobotnice

POWERED BY Tommy

Majstori guštanja: Dalmatinska salata od hobotnice
1

U doba pandemije mnogi pronalaze spas u kuhanju, posebice onih jela za koja inače nemaju vremena niti strpljenja. Tako je na red došla i hobotnica, koja se može spravljati na više načina, a mi vam je serviramo na salatu

Kuhana, pržena ili ispod peke, hobotnica je specijalitet koji se spravlja diljem naše obale i dostojanstven je uvod u svaki kvalitetan riblji meni. Bogata je mineralima, poput selena i magnezija, te vitaminima B-kompleksa.

Prilikom kupnje pripazite da je svježa, čvrsta i žilava te da miriše na more. Prije nego što je skuhate, vrlo je važno da je zaledite u zamrzivaču kako bi omekšala. Hobotnicu je najbolje skuhati dan ranije.

Sastojci:

Namirnice:

  • 2 kg hobotnice 
  • 2 glavice luka
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 4 krumpira                                                  

Začini: maslinovo ulje, ocat, sol, papar, peršin

Priprema:

Čišćenje hobotnice:

Okrenite vrećasti dio hobotnice i uklonite utrobu, no nemojte odvajati krakove. Vratite je u prirodni položaj te odstranite oči nožem. Nemojte zaboraviti iz sredine krakova izvaditi zube koji nalikuju na kljun. Na kraju odstranite opnu s tijela te isperite hobotnicu pod vodom.

Kuhanje hobotnice:

  1. Odmrznite hobotnicu.
  2. Kad voda zakipi u dubokom loncu, dodajte je tako da joj glava bude okrenuta prema dnu a krakovi prema površini.
  3. U vodu dodajte i pluteni čep, on će pridonijeti da hobotnica bude mekana.
  4. Hobotnicu kuhajte dok ne omekša oko 60 minuta. Ako vilica prolazi kroz klobuk, dovoljno je kuhana.
  5. Kad je skuhana, izvadite je i pustite da se ohladi. Nakon toga narežite je na kockice ili kolutiće.

Salata:

  1. U vodi skuhajte krumpire. Kad su gotovi, stavite ih da se ohlade i uklonite ljusku. Narežite ih na kockice.
  2. Sitno narežite i glavicu luka i češnjak.
  3. Pomiješajte krumpir, luk, češnjak i hobotnicu.
  4. Začinite je solju, paprom, octom i maslinovim uljem.
  5. Za kraj sitno nasjeckani peršin pospite po salati.

Kako biste zaokružili cijelu priču, hobotnicu poslužite uz čašu domaćeg crnog vina. Dobar tek!

Sve namirnice za ukusnu salatu od hobotnice, ali i ostale mediteranske specijalitete, pronađite u Tommyju. Svoju kupnju obavljajte iz udobnosti naslonjača putem Glovo aplikacije za dostavu. Ostanite doma i naručite namirnice za najbolju spizu u gradu. Tommyjev katalog pogledajte ovdje.

POWERED BY Tommy

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 19
Jako mudro: Psihijatar otkrio 12 pravila za sretniji i ljepši život
POSLUŠAJTE IH

Jako mudro: Psihijatar otkrio 12 pravila za sretniji i ljepši život

Jungova učenja nas pozivaju na unutarnju refleksiju, samospoznaju i prihvaćanje. Njegova mudrost ostaje relevantna i danas, jer nas podsjeća da je istinski smisao ravnoteži te razumijevanju sebe i drugih
Vanga je prorekla sve, čak i kad će svijet završiti: Ovo su savjeti i upozorenja koja je ostavila...
MISTIČNA SLIJEPA PROROČICA

Vanga je prorekla sve, čak i kad će svijet završiti: Ovo su savjeti i upozorenja koja je ostavila...

Proučavala je ljude koji su joj dolazili na 'konzultacije', u njenom društvu su navodno bili razni svjetski moćnici, stručnjaci za Vangu govore kako ih je mogla sve 'pročitati kao knjigu'...
Metličić za 24sata: Nismo više top reprezentacija, a klubovi su nam postali čista rekreacija...
EKSKLUZIVNO

Metličić za 24sata: Nismo više top reprezentacija, a klubovi su nam postali čista rekreacija...

Za Sigurdssona je dobro da ne poznaje jezik pa ne čita kritike. Bio sam pomoćnik izbornika i bilo je baš gadno... Prvi put imamo dva golmana svjetske klase, ne shvaćam Cindrićev problem...