Za večeru treba odabrati lakoprobavljive proteine poput ribe, piletine, puretine i svježeg sira. Kombinirajte ih s povrćem koje povećava energetsku gustoću obroka
Da bi održali težinu, nužno je dobro kombinirati namirnice
Riječ stručnjaka: Sandra Marić Bulat, mag. nutricionizma
Riža i tijesto za dan, riba i piletina za večer
Za održavanje postignute težine treba znati kombinirati namirnice. Tijekom dana trošimo najviše energije pa se preporučuju ugljikohidrati poput smeđe riže, tjestenine i krumpira. Za večeru treba odabrati lakoprobavljive proteine poput ribe, piletine, puretine i svježeg sira. Kombinirajte ih s povrćem koje povećava energetsku gustoću obroka osiguravajući sitost. Začini izbacuju otrovne tvari te pomažu sagorijevanje masnoća. Takav jelovnik, uz mnogo vode, ubrzava metabolizam, zaustavlja taloženje masnoća i osigurava zdravu probavu.
Riječ stručnjaka: Siniša Strčić, aromaterapeut
Oprezno s eteričnim uljima
Mješavine eteričnih ulja s baznim uljima pomoći će očuvanju rezultata. No da bi se izbjegle posljedice nestručnog rukovanja, preporučljivo je savjetovati se sa stručnjakom, kaže Siniša Strčić.
- Rezultate održavajte i daljnjom uporabom eteričnih ulja koja potiču metabolizam, ubrzavaju apsorpciju tekućina i masti u tijelu te poboljšavaju cirkulaciju - kaže aromaterapeut Siniša Strčić.
Pogledajte vježbe za intervalni trening
Pogledajte pilates vježbe
Pogledajte vježbe za 8. tjedan vježbanja
Jelovnik za cijeli tjedan
Doručak: Raženi kruh s kriškom šunke i rajčicom, jogurt ili muesli s brusnicom i zobenim mlijekom
Međuobrok: 2 integralna keksa sa suhim voćem ili muffin od mekinja
Ručak: Tjestenina sa špinatom i pinjolima, miješana salata (krastavci, rajčica, ulje konoplje, balzamički ocat) ili rižoto od šampinjona (integralna riža) i miješana salata (zelena, rikola)
Međuobrok: Jogurt ili dinja
Večera: Pečena piletina, zapečeno povrće (paprika), salata od rajčice ili salata od puretine (krastavci, rajčica, rikola, senf)