Bila je pijana, a alkohol ne pije: Crijeva joj ga sama stvaraju | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 29

Bila je pijana, a alkohol ne pije: Crijeva joj ga sama stvaraju

Bila je pijana, a alkohol ne pije: Crijeva joj ga sama stvaraju
3

Kanađanka je kroz dvije godine dva puta zbog neobjašnjivog pijanstva išla na hitnu. Liječnici su tek nakon sedmog puta posumnjali na rijetki sindrom auto-pivovare

VIDEO

Nesretna Kanađanka dvije se godine borila s vlastitim alkoholiziranim stanjem, iako zbog vjere nije okusila niti kapi alkohola. 50-godišnjakinja imala je sve simptome pijanstva - vrtoglavicu, mučninu i dezorijentaciju, a jednom se čak i srušila tijekom pripremanja ručka djeci. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Napuhao 4,27 promila VIDEO

- Žena je bila vrlo često kod obiteljskog liječnika, a na hitnu je otišla čak sedam puta. Doktore je uvjeravala da zbog vjere ne pije, što je potvrdio i njezin suprug. Tek nakon sedmog posjeta liječniku, shvatili su da bi to mogao biti ABS - ispričala je Dr. Rahel Zewude s a Sveučilišta u Torontu, prenosi CNN.

ABS, (auto-brewery syndrome) ili sindrom autofermentacije (auto - pivovare) stanje je u kojem gljivice u crijevima stvaraju alkohol fermentacijom, a to su gljivice Saccharomyces i Candida.

Kanađanka je imala između 30 i 60 milimola alkohola po litri u krvi, a 2 milimola su u normalna vrijednost. Njezine vrijednosti mogu biti i fatalne, istaknula je doktorica Zewude.

Previše ste popili i borite se s mamurlukom? Pronašli smo savršeno rješenje za vas
Previše ste popili i borite se s mamurlukom? Pronašli smo savršeno rješenje za vas

Ovo je stanje rijetko prepoznato, a i vrlo je rijetko. Od 1974., 20 dijagnosticiranih slučajeva ovog sindroma zabilježeno je u engleskoj medicinskoj literaturi. Prvi poznati slučaj ovog sindroma zabilježen je 1946. u Africi, kad je od njega preminuo petogodišnji dječak. Obdukcijom je u njegovom trbuhu pronađena pjenušava tekućina s mirisom alkohola.

Young woman suffering from abdominal pain while sitting on sofa at home

Auto - pivovara se liječi kurom fungicida i vrlo strogom prehranom s minimalno ugljikohidrata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 29

VIDEO

10 najgorih pića za zdravlje
GAZIRANA, LEDENI ČAJ...

10 najgorih pića za zdravlje

Nutricionisti i zdravstveni stručnjaci ističu da bi šećeri i aditivi u nekim pićima mogli biti štetni za zdravlje. U nekim pićima valja uživati vrlo umjereno, iako se ne čine tako 'nezdravima'
Otkrili smo sve fetiše Hrvata: Volimo grublje, u troje, uloge...
ISPOVIJESTI O MAŠTARIJAMA

Otkrili smo sve fetiše Hrvata: Volimo grublje, u troje, uloge...

Plus+ Pitali smo naše ljude što najviše vole u krevetu i koji fetiši ih uzbuđuju. Ispada da su to klasici poput uživljavanja u uloge, grublji seks i seks u troje