Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Zdravo i ukusno: Napravite tart s lososom i špinatom i uživajte

Zdravo i ukusno: Napravite tart s lososom i špinatom i uživajte

Za ukusan tart najvažnije je prhko tijesto i kalup koji mu daje specifičan okrugli izgled niske torte. Ovo tradicionalno francusko jelo može se pripremiti i u slatkoj i u slanoj verziji

Priprema je jednostavna i ne zahtijeva posebno kulinarsko umijeće.Možete se igrati s raznim okusima, a ova kombinacija lososa i špinata je kada poželite nešto zdrava, a ukusno pojesti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Kompost 01:32

Sastojci:

250 g brašna, 2 prstohvata soli, 150 g maslaca, po potrebi 1 žlica hladne vode; nadjev: 300 g filea svježeg lososa, 250 g mladog špinata, 2 mlada luka, 2 režnja češnjaka, 2 žlice maslinova ulja, 3 jaja, 100 g svježeg sira, 200 ml kiselog vrhnja, 150 g gaude, 1/4 žličice kurkume, žličica soli, svježe mljeveni papar

Nemate ideju za lagani obrok: Napravite pizzu-focacciu i tako razveselite svoje ukućane
Nemate ideju za lagani obrok: Napravite pizzu-focacciu i tako razveselite svoje ukućane

Priprema:

Pomiješajte sve sastojke za tijesto, umijesite ga, zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta. Za to vrijeme pripremite nadjev. Izrežite losos na manje komade. Luk narežite na kolutiće, češnjak protisnite. Na maslinovu ulju pržite luk dvije minute, dodajte losos i nastavite pržiti još 2-3 minute. Dodajte češnjak i špinat, malo posolite i pirjajte tek toliko da špinat povene. Maknite s vatre i ostavite da se hladi. U drugoj zdjeli pomiješajte svježi sir, kiselo vrhnje, gaudu i jaja. Dodajte ohlađenu smjesu od lososa i špinata, pomiješajte, dodajte kurkumu, svježe mljeveni papar i po potrebi još posolite. Ohlađeno tijesto tanko razvaljajte, premjestite u kalup za quiche, dno nabodite vilicom i po tijestu rasporedite pripremljeni nadjev. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 40 minuta na 180°C.

Tajne pripreme slastica od jagoda i recepti: 'Za Fraisier tortu dobro ohladite kremu'
Tajne pripreme slastica od jagoda i recepti: 'Za Fraisier tortu dobro ohladite kremu'

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
Dnevni horoskop za subotu 2. studenog: Rak se mora paziti jedne stvari, Ribu čeka ljubav
ŠTO DONOSI POČETAK VIKENDA?

Dnevni horoskop za subotu 2. studenog: Rak se mora paziti jedne stvari, Ribu čeka ljubav

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 2. studenog i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Svi sveti i Dušni dan: Znate li razliku i zašto je za te blagdane pogrešno reći Dan mrtvih?
SVECI I VJERA U ZAGROBNI ŽIVOT

Svi sveti i Dušni dan: Znate li razliku i zašto je za te blagdane pogrešno reći Dan mrtvih?

Naši preci su velikim slavljem obilježavali blagdan Svih svetih, zbog čega je dobio naziv 'Mali Božić'. Uoči blagdana se postilo, na dan je bila gozba, a na groblje se išlo u sumrak