
Pečene punjene jabuke puno su bolji, ali i zdraviji izbor od mnogih drugih slastica. Priprema vam neće oduzeti puno vremena. Kada budu gotove prelijte ih javorovim sirupom ili medom
Lifestyle
Komentari 1Pečene punjene jabuke puno su bolji, ali i zdraviji izbor od mnogih drugih slastica. Priprema vam neće oduzeti puno vremena. Kada budu gotove prelijte ih javorovim sirupom ili medom
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Jabuke ogulite, izdubite unutrašnjost i prokuhajte pet minuta u zavreloj vodi u koju ste dodali prstohvat soli. Izvadite jabuke šupljikavom žlicom i ostavite neka se hlade.
U vodu u kojoj su se kuhale prokuhajte dvije minute marelice i grožđice. Orašide popecite na suhoj tavi, pa ih sitno nasjeckajte. Pomiješajte sve s kuhanim amarantom, dodajte zobene pahuljice, sjeckane i ocijeđene marelice, grožđice i cimet.
Neka smjesa odstoji 15 minuta. Jabuke nadjenite pripremljenom mješavinom i pecite na 180°C, oko 15 minuta. Pečene jabuke prelijte javorovim sirupom ili medom.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+