Napravite ovaj ukusan goveđi gulaš za večeru cijeloj obitelji. Odličan stvar kod ovog recepta je što gulaš možete pripremiti i u loncu ili u pećnici u tepsiji, kako vam bolje odgovara
ODLIČAN RECEPT
Goveđi gulaš: Ukusno jelo koje će vas ugrijati kad je vani zima
Sastojci:
- 4 žlice maslinovog ulja
- 700 g goveđeg odreska, narezanog na kockice
- 30 g glatkog brašna
- 1 veliki luk, tanko narezan
- 2 češnja režnjaka, sitno nasjeckana
- 1 zelena paprika, bez sjemenki i tanko narezana
- 1 crvena paprika bez sjemenki i tanko narezana
- 2 žlice pirea od rajčice
- 2 žlice mljevene paprike
- 2 velike rajčice, narezane na kockice
- 75 ml suhog bijelog vina
- 300 ml goveđeg temeljca, domaćeg ili kupljenog
- 2 žlice listova peršina
- 150 ml kiselog vrhnja
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 160°C stupnjeva.
- Zagrijte jednu žlicu maslinovog ulja u vatrostalnoj posudi ili u loncu. Dodajte 700 g narezanog goveđeg odreska s 30 g glatkog brašna i dobro zapržite u tri navrata te dodajte jednu žlicu ulja svaki put. Zapečeno meso ostavite sa strane.
- U tepsiju ili lonac dodajte preostalu jednu žlicu ulja, zatim jednu veću tanko narezanu glavicu luka, dvije sitno nasjeckana režnja češnjaka, jednu zelenu papriku i jednu crvenu papriku, obje sitno narezane. Pržite dok ne omekšaju, oko 5-10 min.
- Vratite govedinu u lonac s dvije žlice pirea od rajčice i dvije žlice paprike. Kuhajte i miješajte dvije minute.
- Dodajte dvije veće rajčice narezane na kockice, 75 ml suhog bijelog vina i 300 ml goveđeg temeljca. Pokrijte i pecite u pećnici sat i 30 minuta do dva sata ili poklopite i kuhajte na laganoj vatri oko sat vremena, a nakon 45 minuta uklonite poklopac.
- Pospite preko 2 žlice peršina lista i dobro začinite solju i svježe mljevenim paprom. Umiješajte 150 ml kiselog vrhnja i poslužite, piše BBC Good Food.
POGLEDAJTE VIDEO: DRUGA EPIZODA 'DOMA IZ BAJKE'
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku