Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Zapečena brokula sa slaninom, parmezanom i finim njokima

Zapečena brokula sa slaninom, parmezanom i finim njokima

Ovo jelo odličan je izbor jer je u isto vrijeme vrlo ukusno i prepuno vitamina i minerala. Za pripremu treba manje od sat vremena, a slanina i parmezan dat će jelu posebnu aromu

Sastojci:

  • veća brokula
  • manja cvjetača
  • 70 g maslaca
  • 100 g slanine
  • 50 g brašna
Zapečene prokulice sa špekom
Zapečene prokulice sa špekom
  • mlijeko
  • 2 dkg parmezana
  • sol
  • papar
  • muškatni oraščić
  • 400 g njoka od krumpirova tijesta 
Ivica Galović/PIXSELL

Priprema:

Očišćenu i na komade izrezanu brokulu i cvjetaču stavite kuhati u kipuću slanu vodu. Nakon par minuta, blanširanu  brokulu ocijedite i stavite na malo bešamel umaka u posudu za pečenje.

Pospite sjeckanom slaninom, posložite kuhane njoke i prelijte sve preostalim bešamelom.

Pecite u zagrijanoj pećnici na 180° C, oko deset minuta. Kad se zažuti posipajte parmezanom, prelijte vrućim maslacem i poslužite.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
Ana iz Duge Rese: Imala sam 107 kg pa skinula 44, evo kako
ŽIVOTNI ZAOKRET

Ana iz Duge Rese: Imala sam 107 kg pa skinula 44, evo kako

Ana Marčec iz Duge Rese, prije 15-ak godina borila se s viškom kg i nekoliko dijagnoza, potražila je pomoć u nutricionizmu i alternativnoj medicini, a danas joj je to i posao