Ovo jelo odličan je izbor jer je u isto vrijeme vrlo ukusno i prepuno vitamina i minerala. Za pripremu treba manje od sat vremena, a slanina i parmezan dat će jelu posebnu aromu
RECEPT
Zapečena brokula sa slaninom, parmezanom i finim njokima
Sastojci:
- veća brokula
- manja cvjetača
- 70 g maslaca
- 100 g slanine
- 50 g brašna
- mlijeko
- 2 dkg parmezana
- sol
- papar
- muškatni oraščić
- 400 g njoka od krumpirova tijesta
Priprema:
Očišćenu i na komade izrezanu brokulu i cvjetaču stavite kuhati u kipuću slanu vodu. Nakon par minuta, blanširanu brokulu ocijedite i stavite na malo bešamel umaka u posudu za pečenje.
Pospite sjeckanom slaninom, posložite kuhane njoke i prelijte sve preostalim bešamelom.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180° C, oko deset minuta. Kad se zažuti posipajte parmezanom, prelijte vrućim maslacem i poslužite.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku