Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Zapečene prokulice sa špekom

Zapečene prokulice sa špekom

Zamislite taj divni miris koji se širi kuhinjom dok se u pećnici peku prokulice prekrivene špekom, a kasnije posute parmezanom! Ovo prefino jelo sviđa se i najizbirljivijim izjelicama

Sastojci:

  • 1 kg prokulica izrezanih na pola
  • 30 g Ranch mješavine začina (ovu mješavinu možete i sami napraviti, recept je niže)
  • 1/4 šalice maslinovog ulja
  • 1 žlica paste od češnjaka (ili žličica češnjaka u prahu)
  • 1 žličica paprike
  • 8 šnita nasjeckanog špeka
  • 3 žlice parmezana
Ivica Galović/PIXSELL

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Dok se ona grije, krenite s pripremom. U velikoj posudi pomiješajte sa svim sastojcima osim sa parmezanom.

Premjestite to u protvan i pecite 25 minuta do pola sata. Na kraju izvadite iz pećnice i još vruće posipajte parmezanom, prenosi kitchenfunwithmy3sons.com.

Recept za finu piletinu pohanu u pećnici i domaći roštilj umak
Recept za finu piletinu pohanu u pećnici i domaći roštilj umak

Recept za Ranch mješavinu začina:

Pomiješajte navedene sastojke. Ova mješavina odlična je i u salatama.

  • pola šalice mlaćenice u prahu
  • 2 žlice suhog peršina
  • 1 žlica sušenog vlasca
  • 2 žličice češnjaka u prahu
  • 2 žličice luka u prahu
  • 1 žličica suhog kopra
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica mljevenog crnog papra
  • prstohvat kajenskog papra
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
Ana iz Duge Rese: Imala sam 107 kg pa skinula 44, evo kako
ŽIVOTNI ZAOKRET

Ana iz Duge Rese: Imala sam 107 kg pa skinula 44, evo kako

Ana Marčec iz Duge Rese, prije 15-ak godina borila se s viškom kg i nekoliko dijagnoza, potražila je pomoć u nutricionizmu i alternativnoj medicini, a danas joj je to i posao