Ovaj koktel osmislila je stručnjakinja za pića Kaitlyn Stewart kao topliju verziju klasičnog talijanskog Negronija, savršenu za hladnije mjesece
Začinjeni Negroni - napravite ovaj ukusan jesenski koktel
Začinjeni Negroni je koktel blago gorkog okusa, pripremljen od Camparija, slatkog vermuta i gina koji je pojačan cimetom, zvjezdastim anisom i klinčićem. Poslužuje se s kriškom naranče posutom cimetovim prahom kako bi se naglasile citrusne i začinske note u piću.
Ovaj koktel osmislila je stručnjakinja za pića Kaitlyn Stewart kao topliju verziju klasičnog talijanskog Negronija, savršenu za hladnije mjesece.
Budući da se gin infuzira samo 12 sati, začinski okusi nisu prejaki, a za blaži okus, preporučuje se smanjiti vrijeme infuzije prema vlastitom ukusu.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Iako gorki Campari uravnotežuje slatkoću vermuta, dodavanje malo pjenušca može pomoći u uravnoteživanju intenzivnijih okusa i omekšati koktel. Kao u Negroni Sbagliatu, Prosecco omekšava Negroni, a citrusne note u vinu ističu se u kombinaciji s Camparijem.
Što čini Začinjeni Negroni posebnim?
Negroni je klasičan koktel od tri sastojka, u kojemu se svi sastojci miješaju u jednakim omjerima. Začinjeni Negroni zadržava omjere klasičnog Negronija, ali dodaje dodatnu aromu kroz gin sa začinima.
Ovaj koktel naglasak stavlja na ravnotežu. Campari daje gorčinu koja naglašava biljne okuse u ginu, dok slatki vermut dodaje blage, zemljane note i dozu slatkoće koja omekšava ostale sastojke.
Za pripremu veće količine pića, idealne za druženje, koristite po jednu šalicu gina, Camparija i slatkog vermuta. Kombinirajte alkoholne sastojke s 3/4 šalice vode prije hlađenja koktela kako bi se postigla blaga razina razrjeđenja, kao da je pojedinačni koktel miješan s ledom prije posluživanja.
Sastojci:
Gin sa začinima
- 1 šalica gina
- 1 štapić cimeta
- 1 cijeli klinčić
- 1 mahuna zvjezdastog anisa
Začinjeni Negroni
- 30 ml gina infuziranog začinima
- 30 ml slatkog vermuta
- 30 ml Camparija
- 30 ml pjenušca, opcionalno
- 1 kriška naranče
- Prstohvat cimeta
Priprema:
- Pripremi gin sa začinima: Pomiješaj gin, štapić cimeta, klinčić i zvjezdasti anis u hermetičkoj posudi. Ostavi na sobnoj temperaturi dok se gin ne infuzira, otprilike 12 sati.
- Procijedi gin kroz sitno cjedilo u veći vrč; izvadi začine.
- Pripremi koktel: Kombiniraj gin infuziran začinima, slatki vermut i Campari u čaši za viski napunjenoj ledom. Promiješati i dodati pjenušac.
- Ukrasiti koktel kriškom naranče posutom mljevenim cimetom, piše Food and wine.