Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Začinjeni Negroni - napravite ovaj ukusan jesenski koktel

Začinjeni Negroni - napravite ovaj ukusan jesenski koktel

Ovaj koktel osmislila je stručnjakinja za pića Kaitlyn Stewart kao topliju verziju klasičnog talijanskog Negronija, savršenu za hladnije mjesece

Začinjeni Negroni je koktel blago gorkog okusa, pripremljen od Camparija, slatkog vermuta i gina koji je pojačan cimetom, zvjezdastim anisom i klinčićem. Poslužuje se s kriškom naranče posutom cimetovim prahom kako bi se naglasile citrusne i začinske note u piću.

storyeditor/2023-03-19/178384242_l_normal_none.jpg

Ovaj koktel osmislila je stručnjakinja za pića Kaitlyn Stewart kao topliju verziju klasičnog talijanskog Negronija, savršenu za hladnije mjesece.

Thinkstock

Budući da se gin infuzira samo 12 sati, začinski okusi nisu prejaki, a za blaži okus, preporučuje se smanjiti vrijeme infuzije prema vlastitom ukusu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Priprema ljetnih koktela 01:02

Iako gorki Campari uravnotežuje slatkoću vermuta, dodavanje malo pjenušca može pomoći u uravnoteživanju intenzivnijih okusa i omekšati koktel. Kao u Negroni Sbagliatu, Prosecco omekšava Negroni, a citrusne note u vinu ističu se u kombinaciji s Camparijem.

Što čini Začinjeni Negroni posebnim?

Negroni je klasičan koktel od tri sastojka, u kojemu se svi sastojci miješaju u jednakim omjerima. Začinjeni Negroni zadržava omjere klasičnog Negronija, ali dodaje dodatnu aromu kroz gin sa začinima.

Ovaj koktel naglasak stavlja na ravnotežu. Campari daje gorčinu koja naglašava biljne okuse u ginu, dok slatki vermut dodaje blage, zemljane note i dozu slatkoće koja omekšava ostale sastojke.

Za pripremu veće količine pića, idealne za druženje, koristite po jednu šalicu gina, Camparija i slatkog vermuta. Kombinirajte  alkoholne sastojke s 3/4 šalice vode prije hlađenja koktela kako bi se postigla blaga razina razrjeđenja, kao da je pojedinačni koktel miješan s ledom prije posluživanja.

Kako smiriti mučnine i što jesti dok se liječite od raka dojke
Kako smiriti mučnine i što jesti dok se liječite od raka dojke

Sastojci:

Gin sa začinima

  •     1 šalica gina
  •     1 štapić cimeta
  •     1 cijeli klinčić
  •     1 mahuna zvjezdastog anisa

Začinjeni Negroni

  •     30 ml gina infuziranog začinima
  •     30 ml slatkog vermuta
  •     30 ml Camparija
  •     30 ml pjenušca, opcionalno
  •     1 kriška naranče
  •     Prstohvat cimeta
11 praznovjerja o kuhanju i hrani koje sigurno niste znali: Zašto pušemo svjećice na torti...
11 praznovjerja o kuhanju i hrani koje sigurno niste znali: Zašto pušemo svjećice na torti...

Priprema:

  •     Pripremi gin sa začinima: Pomiješaj gin, štapić cimeta, klinčić i zvjezdasti anis u hermetičkoj posudi. Ostavi na sobnoj temperaturi dok se gin ne infuzira, otprilike 12 sati.
  •     Procijedi gin kroz sitno cjedilo u veći vrč; izvadi začine.
  •     Pripremi koktel: Kombiniraj gin infuziran začinima, slatki vermut i Campari u čaši za viski napunjenoj ledom. Promiješati i dodati pjenušac.
  •     Ukrasiti koktel kriškom naranče posutom mljevenim cimetom, piše Food and wine.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
Dnevni horoskop za četvrtak 21. studenog: Vagu čeka slavlje, a Ribe neka paze kako troše...
ZVIJEZDE DONOSE...

Dnevni horoskop za četvrtak 21. studenog: Vagu čeka slavlje, a Ribe neka paze kako troše...

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 21. studenog i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje