Gotovi su kada počmu “šuškati” pri mješanju !
teta Lily
02.12.2021.
Odustani
nikava voda se ne dodaje, staviti topiti na laganu vatru,stalno miješati, kada se počnu otapati i stvarati se vrela mast ne treba više stalno miješati, pojačati
vatru i topiti sve dok masnoća ne prestane kipiti i lagano se razbistri a čvarci postanu zlatnosmeđe boje i poplivaju po vrhu, tada se na 15 kg masnoće može dodati oko 1dcl mlijeka ako želite još ljepšu boju, ali tada će mast biti tamnija ali i mirisnija-pripazite kad se mlijeko ulije sve proključa, pustiti još 1-2 min na vatri, ugasiti i sa metalnim cjedilom s ručkom polako vaditi čvarke u posudu.Kada ste ih izvadili protisnuti do željenog oblika, raširiti na papir za pečenje u hladnu prostoriju.Mast procijediti
Prikaži još ↓
*Grlica,*
02.12.2021.
Odustani
Volim čvarke,manji i rskavi,ludilo😀
mi
mily
02.12.2021.
Odustani
o da, pogačice sa čvarcima su super, mmmm
Dk
Deaktivirani korisnik
02.12.2021.
Odustani
Cvarkes
Dk
Deaktivirani korisnik
02.12.2021.
Odustani
a de su se inače delali nego doma? f tvornici cvirki?
02
02marko
02.12.2021.
Odustani
biber,vegeta i ljuta paprika odmah nakon sto se iscijede
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .