nikava voda se ne dodaje, staviti topiti na laganu vatru,stalno miješati, kada se počnu otapati i stvarati se vrela mast ne treba više stalno miješati, pojačati vatru i topiti sve dok masnoća ne prestane kipiti i lagano se razbistri a čvarci postanu zlatnosmeđe boje i poplivaju po vrhu, tada se na 15 kg masnoće može dodati oko 1dcl mlijeka ako želite još ljepšu boju, ali tada će mast biti tamnija ali i mirisnija-pripazite kad se mlijeko ulije sve proključa, pustiti još 1-2 min na vatri, ugasiti i sa metalnim cjedilom s ručkom polako vaditi čvarke u posudu.Kada ste ih izvadili protisnuti do željenog oblika, raširiti na papir za pečenje u hladnu prostoriju.Mast procijediti
*Grlica,*
02.12.2021.
Odustani
Tako je moja baka radila cvarke, rskavi, fini,uh vraća u djetinjstvo
Dk
Deaktivirani korisnik
02.12.2021.
Odustani
Neki dodaju deci,dva vode u početku ,ali stvarno nije potrebno ,bitno je ono kaj si navela dobro miješati do pojave prve masnoće.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .