Korisnica Twittera podijelila je fotografiju jela iz djetinjstva te pitala ostale kako zovu to jelo. Odgovori su mnoge iznenadili, ali i podijelili njezinu publiku
Viralni post podijelio internet: Kako vi zovete ovo jelo?
Ukusno jelo s makaronima i mesom vjerojatno se nalazilo na jelovniku većine djece, a sastoji se od tjestenine, mljevene govedine, rajčice i paprike te luka, piše Today.
POGLEDAJTE VIDEO: Pažaninov recept za zelenu basmati rižu
Pokretanje videa...
Gulaš, američki chop suey, slumgillion ili slumgullion - kako god nazvali ovo ukusno jelo, sigurno je da će vas ugrijati tijekom hladnih zimskih noći. Korisnica @SandySue1958 na Twitteru je objavila fotografiju jela koje su joj roditelji često spremali u djetinjstvu, a zvali su ga slumgillion. Zapitala je ostale kako oni zovu taj zimski klasik i stvorila podjelu.
- Kako vi zovete ovo? Dok sam odrastala, moja mama je to zvala slumgillion - napisala je Sandy.
Slumgullion ili slumgillion je jeftino varivo koje se obično radi od ostataka objeda, no nisu se svi složili s tom ocjenom. Zapravo, odgovori na fotografiju jela nalik goveđem složencu podijelili su čitatelje.
- Wow, sigurno si bila jako bogata jer u našem slumgullionu nije bilo makarona. Ovo jelo smo zvali "beefaroni" - napisala je čitateljica s kojom se složila još jedna žena dodajući kako je podrijetlom sa Zapadne obale te su i ondje to jelo zvali "beefaroni", ali je istaknula kako možda postoji regionalna razlika vezana uz naziv.
Mnogi su mislili da se na fotografiji nalazi jelo poznato kao američki chop suey.
- Definitivno američki chop suey. Moj tata ga je često spremao. Koristio je konzervu juhe od rajčice, rezane svježe rajčice i zelenu papriku uz mljevenu govedinu - pojasnila je čitateljica, dok su ostali imali posve različita mišljenja.
- Gulaš - napisao je čitatelj, s njim se složila i žena.
- Moja mama je ovo jelo uvijek spravljala sa chillijem u prahu i rezanim zelenim paprikama. Mi smo to zvali gulaš - ustvrdila je.
Gulaš je nalik juhi od mesa i povrća začinjen paprikom i drugim začinima podrijetlom iz Mađarske. Kuhar Eric Ripert prisjeća se kako je upravo ovo jelo pripremao na završnom ispitu u kuharskoj školi.
- Ovo toplo i okrepljujuće jelo posebno volim u jesen i zimu - istaknuo je pojašnjavajući kako amerikanizirana verzija klasičnog istočnoeuropskog jela može sadržavati makarone i ribani sir.
- Američki gulaš iz jednog lonca je jednostavno jelo koje se može pripremiti za samo pola sata. Puno je okusa, pa je ova tjestenina bogata sirom apsolutno izvrsna - napisali su Chad & Donna Elick na svojem Instagramu Slow Roasted.
Kako god to zvali, riječ je o zasitnom jelu koje se lako priprema, brzo ispuni želudac i grije kosti tijekom zime.