![Upute za izradu tradicionalnih hrvatskih sireva: U Lici se cijedi 15 sati, u Istri se miješa 'klačem'](https://img.24sata.hr/cgk1jxxB_WfphqCTsielJxboW6s=/414x267/smart/media/images/2022-17/untitled-design_tDpV8Yk.jpg)
Proizvodnja sira u Hrvatskoj je u svakoj regiji dio tradicije i naslijeđa, a proizvođači različitim tehnikama postižu bogatstvo tekstura i okusa kojima se diče u svakom pojedinom kraju
Lifestyle
Komentari 0Proizvodnja sira u Hrvatskoj je u svakoj regiji dio tradicije i naslijeđa, a proizvođači različitim tehnikama postižu bogatstvo tekstura i okusa kojima se diče u svakom pojedinom kraju
S obzirom na podneblje i mogućnosti koje su imali na raspolaganju, Hrvati stoljećima proizvode sireve od različitih vrsta mlijeka. Riječ je o vještini i znanju koje se usavršavalo te generacijama prenosilo s koljena na koljeno, a zahvaljujući tome danas imamo veliku lepezu prepoznatljivih autohtonih proizvoda koji nisu cijenjeni samo u domovini nego i u svijetu.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+