Napravite osvježavajući obrok pun okusa uz bulgur, krastavac, rajčicu i češnjak, pa dodajte metvicu kao dekoraciju i za miris
Ukusna, zdrava i brza salata s bulgurom, rajčicom i peršinom
Za ovu ukusnu salatu trebat će vam 30 minuta pripreme, a količinski je idealna za četvero ljudi.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci: 100 g bulgura, krastavac, rajčica, manja vezica peršina, luk, maslinovo ulje, režanj češnjaka, 2 žlice limunova soka, sol, papar, nekoliko listova svježe metvice
Priprema: Skuhajte bulgur dok ne omekša. U međuvremenu pomiješajte krastavac narezan na kockice i nasjeckanu rajčicu s pola žličice soli. Promiješajte i ostavite da stoji desetak minuta. Nasjeckajte peršin i metvicu pa tome dodajte ohlađeni bulgur i nasjeckani luk.
Procijedite i bacite sok od krastavca i rajčice koji se nakupio na dnu posude pa i to dodajte u zdjelu. Začinite s maslinovim uljem, solju, paprom, limunovim sokom i nasjeckanim češnjakom. Promiješajte i obavezno ostavite da se ohladi u frižideru barem pola sata kako bi se proželi svi okusi.