Tri kile kestena najprije malo zarežite nožem pa ih u blago posoljenoj vodi kuhajte od 15 do 20 minuta, ovisno koliko su veliki. Potom im uklonite koru i tanku ovojnicu...
JESENSKA POSLASTICA
U najfiniji kesten pire ide - rum
Posla oko ove jesenske poslastice ima dosta, ali isplati se, posebno ako vas kesteni nisu koštali ništa jer ste ih sakupili u šumi ili dobili od nekoga. Kesten pire možete i zamrznuti.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Tri kile kestena najprije malo zarežite nožem pa ih u blago posoljenoj vodi kuhajte od 15 do 20 minuta, ovisno koliko su veliki. Potom im uklonite koru i tanku ovojnicu te ih ispasirajte pa pomiješajte pola litre vrućeg mlijeka u kojemu ste prethodno otopili 200 g šećera.
Umiješajte oko 150 ml ruma i 40 ml vanilije te prokuhajte još nekoliko minuta. Dobro ohladite i dobili ste fini kesten pire. Umjesto mlijeka možete koristiti vodu.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku