Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Trik kako najlakše oguliti jaja

Trik kako najlakše oguliti jaja

Iako mnogi misle da je jaja najbolje staviti kuhati u hladnu vodu, iskustva i savjeti stručnjaka pokazuju da ćete jaje lakše oguliti ako hladna jaja iz hladnjaka pažljivo uronite u vruću vodu

Stavite jaja skuhati u lonac kipuće vode u koju ste stavili ili malo octa, limunovog soka, žličicu sode bikarbone ili prstohvat soli. Svi ovi dodaci olakšavaju guljenje jaja. Jaja stavite u vodu koja je proključala. To će također olakšati guljenje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Blagodati jedenja jaja 01:47

- Primijetio sam da se bjelanjak lijepi za ljusku ako ih stavim kuhati u hladnu vodu - kaže kuhar Jason Hua.

Povrće nemojte podgrijavati, ali ako morate - evo kako to učiniti
Povrće nemojte podgrijavati, ali ako morate - evo kako to učiniti

Nakon što su jaja skuhaju, sljedeći korak je hlađenje jaja u hladnoj vodi. Ostavite ih da stoje u zdjeli s hladnom vodom pet minuta. Nakon toga napunite drugu čistu zdjelu vodom sobne temperature i uronite jaja, jedno po jedno. Od rub zdjele nježno udarite ljusku jajeta. Nakon što napuknu, voda pomaže da se odvoji membrana od unutrašnjosti opne i ljuske od bjelanjka, piše Food52.

Kako pohraniti luk: Nasjeckani možete čuvati i u zamrzivaču
Kako pohraniti luk: Nasjeckani možete čuvati i u zamrzivaču

POGLEDAJTE VIDEO: LUKSUZ U ŠESTINAMA OD 1.950.000€

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6