Iako mnogi misle da je jaja najbolje staviti kuhati u hladnu vodu, iskustva i savjeti stručnjaka pokazuju da ćete jaje lakše oguliti ako hladna jaja iz hladnjaka pažljivo uronite u vruću vodu
Trik kako najlakše oguliti jaja
Stavite jaja skuhati u lonac kipuće vode u koju ste stavili ili malo octa, limunovog soka, žličicu sode bikarbone ili prstohvat soli. Svi ovi dodaci olakšavaju guljenje jaja. Jaja stavite u vodu koja je proključala. To će također olakšati guljenje.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
- Primijetio sam da se bjelanjak lijepi za ljusku ako ih stavim kuhati u hladnu vodu - kaže kuhar Jason Hua.
Nakon što su jaja skuhaju, sljedeći korak je hlađenje jaja u hladnoj vodi. Ostavite ih da stoje u zdjeli s hladnom vodom pet minuta. Nakon toga napunite drugu čistu zdjelu vodom sobne temperature i uronite jaja, jedno po jedno. Od rub zdjele nježno udarite ljusku jajeta. Nakon što napuknu, voda pomaže da se odvoji membrana od unutrašnjosti opne i ljuske od bjelanjka, piše Food52.
POGLEDAJTE VIDEO: LUKSUZ U ŠESTINAMA OD 1.950.000€