Ne preporučuje se zamrzavanje cijelog luka jer će se jako stvrdnuti i neće se dobro odmrznuti, ali zamrzavanje nasjeckanog luka je preporučljivo. Samo ga spremite u nepropusnu plastičnu vrećicu
Kako pohraniti luk: Nasjeckani možete čuvati i u zamrzivaču
Kako čuvati cijeli luk?
Cijeli luk ne stavljate u hladnjak. Hladnjak je hladno i vlažno okruženje i može uzrokovati da luk omekša i pokvari se. Najbolje mjesto za čuvanje cijelog luka je tamno, hladno, suho i dobro prozračeno mjesto.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Kada ste u trgovini i birate luk, opipajte ga prije nego ga stavite u košaru. Izbjegnite oštećeni s mrljama jer neće imati svježi okus niti će dugo trajati. Kada dođete kući nemojte skidati kožicu jer ona štiti i čuva unutrašnjost.
Kako pohraniti narezani ili nasjeckani luk?
Narezani ili nasjeckani luk možete pohraniti u hermetički zatvorenoj posudi ili plastičnoj vrećici u hladnjaku, ali svakako ga iskoristite u roku od pet do sedam dana. Što dulje stoji to je jači miris, a ne želite da vaš hladnjak zaudara na luk.
Može li se zamrznuti luk?
Ne preporučuje se zamrzavanje cijelog luka jer će se jako stvrdnuti i neće se dobro odmrznuti, ali zamrzavanje nasjeckanog luka je preporučljivo. Ako vam ostane višak, samo ga pohranite u nepropusnu plastičnu vrećicu i zamrznite, piše Real Simple.