e moj samoprozvani chef, ulje se ne dodaje kako bi se spriječilo lijepljenje tjestenine, već da bi se digla točka vrelišta vode. Tj da bi se ključanje vode dogodilo na nešto višoj temperaturi
us
ukrao sam ti 100€
30.6.2019.
Jes ti kuvar ili fizičar?
stipo1304
30.6.2019.
i jedno i drugo, hehehe
little John
30.6.2019.
Nije li isti efekt ako poklopimo lonac?
Kv
Kvazi
30.6.2019.
znači, dodaš ulje i tada voda ne vrije na 100 stupnjeva? zamisli! :D i još te molim da nam objasniš zašto bi to bilo važno za tjesteninu, da kuha na više od 100
stupnjeva? ona se sasvim lijepo i normalno skuha na uobičajenom vrelištu vode za svega par minuta.
Prikaži još ↓
little John
30.6.2019.
Stipo misli da kuha punicu, a ne tjesteninu😀
vo
volimpršut
30.6.2019.
stipo..ne prdi.
stipo1304
30.6.2019.
eto još jedno vaše neznanje po pitanju kuhanja, naravno da nije isto kad kuhate na nižuj ili višoj temp. sad da Vam ne objašnjavam sa kemijskog i fizikalnog sgt
ajališta, recimo samo da na višoj temp, konkretno tjestenina, bude tvrđa, žilavija i glatkija.
Prikaži još ↓
vo
volimpršut
30.6.2019.
stipo..ne prdi! Zna cijeli svijet da se ulje(neki)stavljalo u vodu da se nebi tjestenina zalijepila,nikakav drugi razlog.....
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .