U svaki tanjur valja natrgati krišku tostiranoga kruha. Juha mora biti gusta, ali ne pregusta, a po potrebi je razrijedite s malo vode. Dodajte i malo nasjeckanog ružmarina
Toskanska juha: U Ribollitu možete dodati i ljetno povrće
Gusta juha iz Toscane ne mora biti samo zimsko jelo, jer u nju možete dodati sve povrće koje nađete na tržnici ili u vrtu, pa i lagano ljetno (tikvice, mahune, komorač, mladi kelj, korabica).
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Povrće nasjeckajte i prepržite u loncu na malo ulja pa podlijte temeljcem. Dodajte narezani krumpir i kuhajte 30-35 minuta. Obavezan dodatak su grah i rajčica. Dio juhe smiksajte štapnim mikserom pa vratite u juhu i promiješajte. Posolite i popaprite ako je potrebno te dodajte malo nasjeckanog ružmarina. Stari kruh, po želji, malo tostirajte i natrgajte u juhu te promiješajte.
Juha mora biti gusta, ali ne pregusta, a po potrebi je razrijedite s malo vode.