Punjenje nalik ratatouilleu, omiljenom francuskom specijalitetu, oduševit će vas na nekoliko razina. Pripremite salatu, pričekajte da se palačinke ispeku i uživajte u finom ručku
Ručak za poželjeti: Zapečene palačinke punjene povrćem
U smjesu za palačinke umjesto šećera, dodajte sol, a začinit ih možete i omiljenim začinima ili sitno sjeckanim začinskim biljem. Odlična ideja bit će peršin, ali i prstohvat kurkume, dimljene crvene paprike ili čilija.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci:
5 palačinki, 1 crvena paprika, 1 luk, 1 patlidžan, 1 tikvica, 1 brokula, 1 režanj češnjaka, 400 g pelata, 1 žličica timijana, 1 žličica sjeckanog bosiljka, mozzarella, maslinovo ulje, sol, papar
Priprema:
U tavi zagrijte maslinovo ulje pa pirjajte nasjeckani luk. Dodajte povrće narezano na kockice, zgnječeni češnjak i pirjajte još pet minuta. Posolite i popaprite, pa dodajte pelate. Na kraju ubacite svježi timijan i bosiljak. Zagrijte pećnicu na 200°C. Palačinke nadjenite, dodajte mozzarellu i preklopite ih. Složite palačinke u vatrostalnu posudu i pecite desetak minuta. Nakon pečenja, palačinke možete preliti umakom od grčkog jogurta, začinskog bilja i češnjaka.