Vodeća autorica studije, dr. Madeline Novack, smatra da bi pivo moglo biti popularan izbor na mjestima gdje je hrana siromašna vlaknima, a bogata ugljikohidratima i prerađenim mesom
Tko se najlošije hrani - oni koji piju pivo, vino ili žestoka pića?
Pivopije neće biti dobre volje kada pročitaju ovu vijest. Ljubitelji piva imaju lošiju prehranu, manje vježbaju i puše više cigareta nego ljudi koji piju vino, žestoka alkoholna pića ili kombinaciju, otkriva nova studija.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Istraživači su usporedili prehranu više od 1900 konzumenata alkohola u SAD-u — 38,9% konzumiralo je samo pivo, 21,8% samo vino, 18,2% samo žestoka alkoholna pića i 21% kombinaciju vrsta alkohola.
Vodeća autorica studije, dr. Madeline Novack, glavna specijalizantica programa interne medicine Tulane School of Medicine, smatra da bi pivo moglo biti popularan izbor na mjestima gdje je hrana siromašna vlaknima, a bogata ugljikohidratima i prerađenim mesom.
- Vino, osobito crno, često se spaja s uravnoteženijim obrocima koji sadrže meso, povrće i mliječne proizvode - rekla je glavna autorica studije.
Niti jedna od grupa nije se približila rezultatu od 80 bodova koji se smatra primjerenom prehranom prema Indeksu zdrave prehrane od 100 bodova, američkoj mjeri kvalitete prehrane.
Vinopije su osvojile 55 bodova, oni koji piju samo žestoka alkoholna pića i koji piju kombinirana pića zaradili su gotovo 53 boda, a oni koji piju pivo najnižu ocjenu od 49 bodova.
Oni koji piju samo pivo vjerojatnije su muškarci, mlađi, pušači i s niskim primanjima, utvrdili su istraživači, te su izvijestili o najvećem dnevnom unosu kalorija i najnižoj razini tjelesne aktivnosti.
Sugerirala je i da odabir prehrane utječe na preferencije alkohola. Na primjer, pržena ili slana hrana može potaknuti konzumiranje piva.
Postojala su neka ograničenja u njezinoj studiji, uključujući to da su sudionici prijavili svoje navike u ishrani i piću - a one možda nisu bile točne, piše NYPost.