Chef Christian Lorenzini, jedan od najboljih talijanskih kuhara u Moskvi. otkrio je svoj recept za tjesteninu koja se pomiješa sa prženom slaninom, žumanjcima i parmezanom
UŽITAK ZA NEPCE
Tjestenina carbonara po receptu talijanskog chefa Lorenzinija
Sastojci:
- 450 g špageta
- soli po ukusu
- 200 g slanine
- 2 žlice maslinovog ulja
- 3 žumanjka
- 100 g fino usitnjeno parmezana
- mljeveni crni papar po ukusu
Priprema:
Kuhajte špagete u slanoj vodi da bude al dente. U međuvremenu izrežite slaninu na male trakice i pržite u vrućem ulju do zlatno smeđe boje. U posudi pomiješajte žumanjke, polovicu navedene količine ribanog sira i papar.
Ocijedite špagete, ali tako da sačuvate šalicu vode u kojoj se kuhala. Odmah ih stavite u tavu sa slaninom, pomiješajte i maknite s vatre. U to umiješajte smjesu od jaja i dodajte malo tekućine od kuhanja ukoliko je potrebno da tekstura bude kremastija. Servirajte na tanjur i posipajte ostatkom parmezana.
Poslužite odmah.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku