Ako volite malo kiselkastiji okus, dodajte žličicu tekućine od kiselih krastavaca. Poslužite uz omiljeno jelo koje inače jedete s tartarom i to je to! Ovako pripremljen može stajati u hladnjaku nekoliko dana
Tartar umak za prilog jelima
Broj osoba: 4
Priprema: 15 minuta
Sastojci:
200 ml majoneze, 5-6 kiselih krastavaca, ovisno o veličini, prerezanih na 4 dijela i narezanih na trakice, 1 žlica kapara, 1 žlica sitno ribanog češnjaka, sol i papar, 2 žlice soka od limuna, 1 žlica sitno sjeckanog svježeg peršina, 1 žličica senfa
Priprema:
U posudi (najbolje staklenoj u kojoj ćete držati tartar) pomiješajte sastojke. Posolite i popaprite po želji te, ako volite malo kiselkastiji okus, dodajte žličicu tekućine od kiselih krastavaca.
Poslužite uz omiljeno jelo koje inače jedete s tartarom i to je to! Ovako pripremljen, tartar umak može stajati u hladnjaku nekoliko dana.