Vježbe za oblikovanje stražnjice izvodite polako i pažljivo. Stražnjica je tijekom ciljele vježbe malo odignuta od poda, nikada ju ne spuštate do kraja
Sutra vježbam i jedem: 17. dan programa mršavljenja
Vježbe 1 i 2 jačaju te lijepo oblikuju stražnjicu. Pokret dizanja i spuštanja tijela na podlogu radite polako i pažljivo. Kod vraćanja tijela u početni položaj (1 i 2a), ne spuštajte stražnjicu do kraja na podlogu. Ona uvijek ostaje barem malo odignuta od poda. Vježbom 3 istodobno obrađujete gornji dio leđa, ramena, stražnjicu i noge. U početnom položaju (3a) jednu leđnu lopaticu stisnite k drugoj tako da povučete lakat gore i malo nazad. Kod spuštanja u iskorak pazite da koljeno prednje noge ne prelazi nožne prste. Vježba 4 "pogađa" ramena, stražnjicu i noge. Laktove ne dižite previsoko, pazite koljeno.
1a Stavite petu jedne noge na suprotno koljeno. Ruke su na podu pored tijela, trbuh stisnut
1b Polako podižite zdjelicu i donji dio leđa od poda i vraćate u početni položaj.
2a Početni je položaj isti kao u vježbi 1, no ovdje je jedna noga ispružena u zraku
2b Polako podižite zdjelicu i donji dio leđa od poda, dok tijelo od ramena do koljena ne bude u ravnini
3a, b Stanite u veliki raskorak, lakat jedne ruke povucite prema gore i malo nazad, stiščući lopatice. Spustite se u čučanj u iskoraku, bučica ide prema stopalu
4a, b Stanite uspravno. Krenite jednom nogom u iskorak iza sebe. Ruke istodobno idu u odručenje sa strane (do visine ramena). Slijedi druga noga
JELOVNIK, 17. DAN
Meni je sastavila dijetetičarka Anita Klima. Svaki je recept osmišljen za jednu osobu
DORUČAK: 5 dag mladog luka, 5 dag praške šunke, 1 jaje, pola kifle, 1 žličica ulja
UŽINA - PRIJE PODNE: 1 kom (30 g) štapića sa sirom i želeom od malina
RUČAK: 30 dag pilećeg batka, 10 dag mrkve, 10 dag korijena peršina, 5 dag korabice, 5 dag celera, 5 dag krumpira, 1 dag suhe tjestenine, crveni luk, sol, papar, listovi peršina i celera, đumbir po želji. U posudu uliti 5 dl vode, a iznad staviti cjedilo s povrćem i mesom (dva manja batka). Začiniti po želji. Kad zakuha, smanjiti temperaturu i kuhati 20 minuta. Podignuti cjedilo, dodati tjesteninu u juhu te isključiti kuhalo. Polovicu mesa ostaviti za večeru.
UŽINA - POSLIJE PODNE:2 dag pistacija, čaša vode
VEČERA: 1 pileći batak od ručka, 10 dag mrkve, 10 dag rotkvice, pola kifle, sol, senf, jabučni ocat, sladilo
Ukupno kalorija: 1111,6 kcal
Bjelančevine: 78,8 g
Masti: 45,1 g
Ugljikohidrati: 93,3 g