Stare slastice iz plemićke kuće kaštelanskog Romea od zaborava čuva profesorica Anđelka Prlić koja je Kaštelane provela kroz tajne u pripremi domaćih slastica
POSLASTICE IZ DAVNINA
PLUS+
Super recepti: U kaštelansku tortu idu bajami i prošek u koji se umače i hrskavi pandolet...
U ljetnikovcu Rušinac u Kaštel Lukšiću oko kojeg se plete tragična ljubavna priča iz 17. stoljeća o Miljenku i Dobrili, kaštelanskim Romeu i Juliji, ovih se dana povijest prepričavala i starim recepturama. Udruga maslinara Mastrinka uzela je na sebe da kroz EU projekt, između ostalog, obuči četvero Kaštelana u pučke slastičare, a kroz tajne zanata i stare zapise provela ih je vrsna poznavateljica gastro baštine Anđelka Prlić, inače strukovna nastavnica i voditeljica tradicijske sekcije u Srednjoj školi Braće Radić u Kaštel Štafiliću.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku