Carpaccio je idealno jelo kojim ćete izbjeći kuhanje tijekom ljetnih vrućina, u načelu potrebni su vam sokovi agruma. Pod carpaccio se ubraja sve ono što ima barem jedan elemenat izvornika - sirovo ili tanko
SIROVE DELICIJE
PLUS+
Super mesni i riblji recepti: Fini carpaccio od bijele tune, cikle ili govedine, marinirani inćuni...
Malo je koje jelo protkano strašću i umjetnošću kao carpaccio - nastao iz ljubavi prema ženi, nazvan po umjetniku i blagovan u želji za boljim zdravljem. Ta sirova delicija sredinom prošlog stoljeća izvorno je bila tanko rezana sirova goveđa pisanica u umaku, a danas pod carpaccio se ubraja sve ono što ima barem jedan elemenat izvornika - sirovo ili tanko, ističe trogirski chef Vjekoslav Grgantov, istraživač gastro baštine, koji zadnjih godina predaju starih pretvara u male anegdotalne zapise i recepte po mjeri današnjeg vremena.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku