Vrijeme je dozrijevanja voća i povrća, pa tako i patlidžana. Donosimo vam ukusan recept za ručak koji je jako zdrav i držat će vas sitima cijelo popodne. Uz mljeveno meso i začine, patlidžan dobiva novo ruho
Super ideja za ručak: Patlidžani punjeni finim mljevenim mesom
Sastojci:
- 500 g patlidžana
- 180 g miješanog mljevenog mesa
- 160 g riže
- 100 g rajčica
- 50 g crvenog luka
- 30 g ribanog sira (parmezana) (2 jušne žlice)
- 40 g maslinovog ulja (2 jušne i 2 čajne žlice)
- 1 dl soka od rajčica
- 1 jaje
- 2 češnja češnjaka
- listići peršina
- sol, papar
Priprema:
Patlidžane operite, prepolovite na pola, izdubite žlicom sredinu, kratko prokuhajte i ohladite. Komade koje ste izdubili kratko prokuhajte, ohladite i sitno isjeckajte.
Pomiješajte ih sa sitno sjeckanim češnjakom i peršinom.
Ogulite dvije rajčice, izvadite sjemenke i sitno isjeckajte. Luk sitno isjeckajte i kratko zažutite na ulju. Pirjajte ga 20 minuta.
U posebnoj posudi istucite jedno jaje, dodajte komadiće patlidžana s češnjakom i peršinom, ribani sir, sjeckanu rajčicu, meso, sol i papar. Dobro izmiješajte i smjesom napunite patlidžane.
Patlidžane složite u posudu, polijte s malo soka od rajčice, pokrijte i pirjajte na laganoj vatri. Podlijevajte vodom. (Može se pripremiti i u mikrovalnoj pećnici).
Poslužite uz 120 g kuhane riže.