Iako neki tvrde da ova šnicla potiče iz Beča, prema drugoj teoriji, radi se o talijanskom jelu koje je vrlo slično bečkom odresku, a zove se 'Costolette a la milanese'
Za ručak pripremite bečke šnicle - od svinjskog ili telećeg mesa
Danas se slavi dan bečke šnicle, a neki povijesni dokumenti govore da je bečka šnicla nastala u Beču u 18. stoljeću i tako dobila ime, dok druge studije pokazuju kako su je Austrijanci uvezli iz Italije u 19. stoljeću.
Prema drugoj teoriji, radi se o talijanskom jelu koje je vrlo slično bečkom odresku, a zove se 'Costolette a la milanese'. Bez obzira na to koja je teorija točna, ovaj odrezak je ukusno jelo koje svakako morate danas probati.
Pripremite ga kod kuće od svinjskog ili telećeg mesa. Kako već volite. U jednom tanjuru pomiješajte jaja s mlijekom i soli. U drugi stavite krušne mrvice, a u treći brašno. Odreske stavite u brašno, jaja pa krušne mrvice. Pecite ih na ulju.