Svatko tko je letio ima svoje mišljenje o hrani koja se poslužuje u avionu, a stjuardese, koje pomažu u pripremi i posluživanju ovih obroka, savjetuju da neke od njih ne konzumirate
Stjuardese otkrivaju koju hranu i piće treba izbjegavati u avionu
Stjuardese su otkrile koju hranu i piće treba izbjegavati kada letite u avionu. S obzirom da one sudjeluju u pripremi te hrane, znaju što nije najpametnije konzumirati.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Voda iz cijevi možda nije čista
Prije svega voda i topli napici su područje u kojem bi putnici, prema njihovom mišljenju, trebali biti oprezni. Iako je flaširana voda u redu, vodu iz slavine treba izbjegavati, objasnila je jedna stjuardesa za HuffPost.
- Sve se svodi na to koliko se često cijevi čiste - rekla je, dodajući da se voda iz slavine često koristi i za kuhanje kave i čaja.
Pića s kofeinom također dehidriraju - još jedan razlog da ih izbjegavate tijekom putovanja. I prije nego što stavite led u piće, razmislite još jednom. To se također često radi koristeći istu vodu iz slavine.
Izbjegavajte alkohol
Alkohol isto negativno utječe na vaše tijelo kada ste na velikoj visini, opet zbog dehidracije, kao i niže razine kisika u tijelu tijekom leta. Tlak u kabini aviona niži je od onog na koji smo navikli, što znači da tijelo teže uzima kisik. To može dovesti do ošamućenosti i potencijalno učiniti putnike pijanijima u zraku nego što bi bili na kopnu.
Prepečeno i preslano
Odresci i fileti još su jedna kategorija hrane koju treba izbjegavati, rekli su pratitelji, uglavnom zato što su uvijek previše pečeni i suhi.
Što se tiče tjestenine i juha, obično imaju puno soli na letovima, dijelom zato što niski tlak znači da te skupine hrane imaju manje intenzivan okus pri niskom tlaku, zbog čega ih obilno začinjavaju. U to spadaju i sendviči.
Treba pripaziti i na namirnice koje se čuvaju u hladnjaku, piše Indy100.