Obavijesti

Lifestyle

Komentari 40

Stavljate li jaja u vodu odmah ili tek kad zakuha? Razlika u kuhanju je prilično velika

Stavljate li jaja u vodu odmah ili tek kad zakuha? Razlika u kuhanju je prilično velika

Prema poznatoj kuharici Mary Frances Kennedy Fisher, izraz 'skuhati jaja' je netočan, a tajna da se jaja uspješno pripreme se krije u činjenici da se ona zapravo ne kuhaju

Mary Frances Kennedy Fisher američka je kulinarska stručnjakinja koja je preminula 1992. godine, no njezine knjige i danas izazivaju velik interes.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Tako su izdavači nedavno pripremili reizdanje njezine knjige How To Cook A Wolf iz 1942. godine, a ondje govori o metodama koje koristimo prilikom kuhanja jaja i zašto su pogrešne.

Smatra da je izraz 'skuhati jaja' netočan te da se tajna uspješne pripreme ovog jela krije u činjenici da se ono zapravo ne kuha. Pojašnjava kako u trenutku kad ubacite jaje u kipuću vodu žumanjak ostaje sirov, a bjelanjak se odmah skuha. Cilj je kuhati sve sastavnice jaja u isto vrijeme na jednak način.

Saznajte u kojim namirnicama se skrivaju koji vitamini: Što je u mandarinama, jajima, grahu
Saznajte u kojim namirnicama se skrivaju koji vitamini: Što je u mandarinama, jajima, grahu

Stoga nudi dvije alternative za koje smatra da postižu bolje rezultate. Kako biste spriječili pucanje ljuske, predlaže da jaje najprije prelijete hladnom vodom, a tek ga zatim stavite u kipuću vodu. Ostavite ga na laganoj vatri koliko želite, a Fisher napominje kako će se na taj način skuhati jednako brzo kao i kad voda krčka, no bit će bolje kuhano.

Odličan trik uz koji će poširana jaja baš uvijek ispasti savršeno
Odličan trik uz koji će poširana jaja baš uvijek ispasti savršeno

Za drugu metodu predlaže da u malom loncu uronite jaje u hladnu vodu koju potom brzo zagrijete, a čim provrije jaje je gotovo i spremno za konzumaciju. Poslije je ipak priznala da postoji i nedostatak, jer je teže očistiti ljusku s jaja ako koristite njezine metode.

Štedljivo kuhanje: Od mesa iz juhe napravite si finu paštetu
Štedljivo kuhanje: Od mesa iz juhe napravite si finu paštetu

Osim toga, jaja su na taj način meko kuhana, a zbog zdravstvene sigurnosti danas svi stručnjaci preporučuju jaja tvrdo kuhati, pogotovo maloj djeci, prenosi Mirror

POGLEDAJTE VIDEO: Dobrobiti jaja

Pokretanje videa...

01:51
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 40
Osam činjenica o nevjeri: Tko, zašto i kako postaje varalica
MANJE POZNATO

Osam činjenica o nevjeri: Tko, zašto i kako postaje varalica

Preljubnici su najčešće zadovoljni svojim odnosom, ako žena vara to je češće kraj odnosa, a većina varalica će uslijed afere sve češće voditi ljubav i s partnerom