Obavijesti

Lifestyle

Komentari 40

Stavljate li jaja u vodu odmah ili tek kad zakuha? Razlika u kuhanju je prilično velika

Stavljate li jaja u vodu odmah ili tek kad zakuha? Razlika u kuhanju je prilično velika

Prema poznatoj kuharici Mary Frances Kennedy Fisher, izraz 'skuhati jaja' je netočan, a tajna da se jaja uspješno pripreme se krije u činjenici da se ona zapravo ne kuhaju

Mary Frances Kennedy Fisher američka je kulinarska stručnjakinja koja je preminula 1992. godine, no njezine knjige i danas izazivaju velik interes.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Tako su izdavači nedavno pripremili reizdanje njezine knjige How To Cook A Wolf iz 1942. godine, a ondje govori o metodama koje koristimo prilikom kuhanja jaja i zašto su pogrešne.

Smatra da je izraz 'skuhati jaja' netočan te da se tajna uspješne pripreme ovog jela krije u činjenici da se ono zapravo ne kuha. Pojašnjava kako u trenutku kad ubacite jaje u kipuću vodu žumanjak ostaje sirov, a bjelanjak se odmah skuha. Cilj je kuhati sve sastavnice jaja u isto vrijeme na jednak način.

Saznajte u kojim namirnicama se skrivaju koji vitamini: Što je u mandarinama, jajima, grahu
Saznajte u kojim namirnicama se skrivaju koji vitamini: Što je u mandarinama, jajima, grahu

Stoga nudi dvije alternative za koje smatra da postižu bolje rezultate. Kako biste spriječili pucanje ljuske, predlaže da jaje najprije prelijete hladnom vodom, a tek ga zatim stavite u kipuću vodu. Ostavite ga na laganoj vatri koliko želite, a Fisher napominje kako će se na taj način skuhati jednako brzo kao i kad voda krčka, no bit će bolje kuhano.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+

Odličan trik uz koji će poširana jaja baš uvijek ispasti savršeno
Odličan trik uz koji će poširana jaja baš uvijek ispasti savršeno

Za drugu metodu predlaže da u malom loncu uronite jaje u hladnu vodu koju potom brzo zagrijete, a čim provrije jaje je gotovo i spremno za konzumaciju. Poslije je ipak priznala da postoji i nedostatak, jer je teže očistiti ljusku s jaja ako koristite njezine metode.

Štedljivo kuhanje: Od mesa iz juhe napravite si finu paštetu
Štedljivo kuhanje: Od mesa iz juhe napravite si finu paštetu

Osim toga, jaja su na taj način meko kuhana, a zbog zdravstvene sigurnosti danas svi stručnjaci preporučuju jaja tvrdo kuhati, pogotovo maloj djeci, prenosi Mirror

POGLEDAJTE VIDEO: Dobrobiti jaja

Pokretanje videa...

01:51
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 40
Dnevni horoskop za subotu 25. siječnja: Ovnovima će cvjetati ljubav, Djevice spremaju osvetu
ŠTO ZVIJEZDE DONOSE

Dnevni horoskop za subotu 25. siječnja: Ovnovima će cvjetati ljubav, Djevice spremaju osvetu

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 25. siječnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Rang lista od najmanje hrabrog do najhrabrijeg znaka Zodijaka
SLAŽETE SE?

Rang lista od najmanje hrabrog do najhrabrijeg znaka Zodijaka

Hrabrost nije nešto s čim se svi rađaju - ljudi u određenom znaku Zodijaka imaju prirodnu odvažnost, dok pripadnici drugih znakova moraju raditi na tome da savladaju svoje duboke strahove