Ipet na pocetak - jedite hranu - to je ono sto se pere, sjecka, kuha, pece tj., ono oko cega se trebate potruditi, uloziti vrijeme i trud. Kad otvorite “paketic
”- to je sadrzaj vase kante za smece, samljeven i aromatiziran.
Prikaži još ↓
Zd
ZdenkoSimic
24.7.2018.
Jod nije vitamin da ga se može termički razgraditi kuhanjem. Jod je mineral i potrebno ga je izložiti nevjerojatnim temperaturama da bi se pretvorio u nešto dr
ugo. U jodiranoj soli čak ne dolazi u organskoj formi nego je vezan s Natrijem ili Kalijem tako da kuhanjem čak ni spoj u kome jod vezan nije moguće razgraditi da ga kuhate ne znam koliko.
Prikaži još ↓
Dk
Deaktivirani korisnik
23.7.2018.
Sol ne dodavati, vec je ima u vecini pakirane hrane.Covjeku treba 5 g dnevno(maksimum) a prosječan unos u HRV je 14 g.
S druge strane preporučen unos kalija(koj
i je suprotan natriju tj. soli) je 4.7 g a prosječan niži
Prikaži još ↓
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .